Bitcoin ve Ethereum fiyatını Haziran ayında ne bekliyor? İşte olası tahminler
Bitcoin ve Ethereum fiyatını Haziran ayında ne bekliyor? İşte olası tahminler

Bitcoin ve Ethereum fiyatını Haziran ayında ne bekliyor? İşte olası tahminler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Meclisi ve Senatosu’nun Biden-McCarthy Borç Tavanı Anlaşmasını kabul etmesi ve ABD Merkez Bankası’nın Haziran ayında faiz artırımını “atlamak” istemesi, küresel hisse senedi ve kripto piyasalarında olumlu bir atmosfer yaratmaya başladı.

Dow Jones %2,1, S&P 500 %1,4 ve Nasdaq neredeyse %1 yükselerek Nisan 2022’nin en yüksek seviyelerini gördü. Bununla birlikte, Mayıs ayı istihdam raporu, beklenenden daha iyi bir iş piyasası performansı, ancak beklenmedik şekilde yüksek işsizlik oranı ve yıllık ücret artışında yavaşlama gibi karışık veriler sunarak karşımıza çıktı.

Ancak, özellikle kripto para birimleri gibi riskli varlıklar için piyasalardaki zorluklar henüz sona ermedi. ABD Hazine Bakanlığı, borç tavanı anlaşmasından sonra yaklaşık 1 trilyon dolarlık Hazine bonosu ihraç ederek nakit dengesini yeniden inşa etmeyi planlıyor.

Citigroup stratejistlerine göre, Hazine Genel Hesabı’ndaki nakit rezervleri Mart ayında 635,99 milyar dolar seviyesinden, 1 Haziran’da 22,89 milyar dolara düşmesi Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) yakın vadeli görünümünü olumsuz etkilemeye devam edecek. Kripto varlıkları, artan oynaklık ve düşük getiri riskine karşı savunmasızdır. Üçüncü çeyreğin sonuna kadar 1 trilyon doları aşacak hazine bonosu satışları, ABD dolarının likiditesini azaltarak ekonomik durgunluk risklerini artırabilir.

City Index’in kıdemli piyasa analisti Fiona Cincotta, Bitcoin’in 26.500 dolar seviyesinde destek bulduğunu ve 25.000 doların altına düşmenin bir çöküşe neden olabileceğini belirtti.

“Sorun, durgunluk endişeleriyle ilgili olarak gelecekte nispeten belirsiz olan makroekonomik ortam. Benim düşünceme göre Bitcoin’i yükseltmek için aranması gereken şey, Federal Rezerv’in daha ılımlı bir duruş sergilemesi. Bu, Bitcoin’in daha yüksek seviyeler görmemizi sağlayacak bir dalga olabilir.”

Bitcoin ve Ethereum fiyatı için Haziran ayı nasıl geçecek?

Bitcoin ve Ethereum fiyatları, makro faktörler, düzenleyici zorluklar ve zayıf teknik tablolar nedeniyle son 30 gündür bir aralıkta hareket etmeye devam ediyor. Ayrıca, Bitcoin fiyatı 200 haftalık hareketli ortalamanın (WMA) altına düşme riski taşıyor.

ABD hazineleri ve ABD doları, DXY’nin yeniden 104’ün üzerine çıkmasıyla birlikte yükselmeye başladı. Senato borç tavanı anlaşmasını kabul ettikten ve Başkan Biden 3 Haziran’da imzalamaya hazırlanırken yükseldi.

BTC fiyatı şu anda 27.150 dolar civarında işlem görüyor ve son 24 saat içinde yatay hareket ediyor. ETH fiyatı 1.900 doların üzerine çıktı ancak satış baskısı altında kalmaya devam ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin