Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden
Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden

Bitcoin ve altın birlikte hareket etmeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Digital Asset Data tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, Bitcoin ve altın gibi geleneksel varlıklar arasında artan bir ilişki söz konusu.

Bitcoin’in 2019’daki rallisi öncesinde, Bitcoin ile diğer pazarlar arasında bir ilişki yoktu. Ancak önde gelen kripto para artık altınla senkronize olarak hareket ediyor. Söz konusu iki varlık arasında hangisinin daha iyi bir değer deposu olarak değerlendirilebileceği konusunda devam eden bir savaş başlamış durumda.

“Dijital altının” savunucuları, maden olan altının dijital çağ için çok ilkel olduğunu iddia ediyorlar. Bu esas olarak, Grayscale’in “Drop Gold” kampanyasının da odak noktasıydı.

Bitcoin ve altın birlikte hareket ediyor.
Bitcoin ve altın birlikte hareket ediyor.

Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi BTC, ABD hisse senetleri ile ters orantılı.

Çalışma, daha önce BTC’nin güvenli bir liman varlığı olarak hareket edebileceğine inandığını ifade eden Circle CEO’su Jeremy Allaire tarafından dile getirilen görüşü yansıtıyor. Allaire, ABD borsasında riskli bir ortamın Bitcoin’deki son fiyat düşüşünün sebebi olabileceğini de belirtti.

Allaire:

Bulgular, Bitcoin’in daha çok bir değer deposu gibi davranmaya başladığını ve geleneksel pazarlardaki küresel belirsizlik sırasında potansiyel olarak güvenli bir varlık olarak kullanıldığını gösteriyor.

Bitcoin’in tanınan taraftarlarından Brian Kelly “güvenli sığınak” teriminden nefret etmesine rağmen, makro fonların artık Bitcoin’i altının alternatifi olarak gördüğünü itiraf ediyor.

news.u.today

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin