featured

Bitcoin, Temmuz ayı kazançlarıyla boğa görünümüne kavuştu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), hem haftalık hem de aylık kapanışın yaklaşmasıyla birlikte 31 Temmuz’da altı haftanın taze zirvelerine bir çıkış yaptı. Bugün yapacağı kapanış öncesi Temmuz ayını nasıl geçirdiğine bir göz atalım ve olası senaryoları gözden geçirelim…

Yatırımcılar aylık kapanışı merak ediyor

TradingView’den alınan veriler, BTC/USD’nin hafta sonu başından itibaren tüm kazançlarını geri verdiğini gösteriyor. Anlık olarak fiyat 24,670 dolardan 23,555 dolara kadar düştüğünü gösterdi.

Ortaya çıkan grafik yapısı, uzun vadeli piyasa katılımcıları için çok tanıdıktı. Saatlik zaman dilimlerinde bir “Bart Simpson” şekli oluşturdu.

Analitik kaynağı Coinglass’tan alınan verilere göre, önceki günlere göre daha az olan, yazının yazıldığı tarihe kadar 24 saatte 150 milyon dolarlık çapraz kripto hesabıyla, tasfiyeler yine yönetilebilir durumda kaldı.

Analist, haftalık ve aylık kapanışı yorumladı

Popüler yatırımcı ve analist Rekt Capital için, yaklaşan haftalık mum kapanışının Bitcoin’in haftalarca süren başarısızlıktan sonra destek olarak önemli bir trend çizgisini yeniden oluşturduğunu doğrulayacağına inanıyor. 

Öte yandan, herkes mevcut pazar gücünün devam etmek için çok fazla alanı olduğuna henüz ikna olmadı gibi.

Zincir üstü analitik kaynağı Malzeme Göstergelerinin yaratıcısı Material Scientist, türev platformlarındaki fonlama oranlarının giderek daha pozitif hale geldiğini gözlemledi. Fiyatların kontrolsüz bir şekilde yükselebileceği konusunda çok güçlü bir fikir birliğine işaret etti. Ayrıca Scientist şunları ekledi:

“Negatif fonlama, Mart sonunda olduğu gibi neredeyse tamamen sıfırlandı. Yakında bazı alternatiflerde pozitif fonlama bile görebiliriz. Sanırım ayı rallisi dağılmadan önce gölgeli alana son bir çıkış daha var.”

Temmuz ayı Bitcoin performansı 

BTC/USD, Temmuz ayı için yaklaşık %19 aylık kazanç sağlama yolunda ilerliyordu. Bu, şimdiye kadar yılın herhangi bir ayıyla tam bir tezat oluşturuyor. Coinglass’tan alınan verilere göre, Temmuz ayı getirileri, 2021 tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana Bitcoin’in en iyisi olmaya hazırlanıyordu.

Diğer perspektifler, kısa vadede yeni bir düzeltme ihtimaline çok az ilgi gösterdi.

Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, 2022’nin ikinci yarısında potansiyel performansı göz önünde bulundurarak, özellikle Bitcoin’in nasıl bir ücret alacağı konusunda çok az şüphe bıraktı.

Bu haftanın en kritiği ise faiz kararı oldu. Buna rağmen piyasa ilginç bir şekilde krizden sıyrıldı. Başkan Jerome Powell’a göre, Federal Rezerv’in faiz artırımlarını “toplantı bazında” ele alacağına dair ipuçları, sosyal medyada “Bitcoin’in çoğu varlıktan daha iyi performans gösterme eğilimini sürdürmesi için ekseni işaretleyebilir” dedi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin