Bitcoin, satışlara rağmen 60 bin doların üzerinde kalmaya devam ediyor
Bitcoin, satışlara rağmen 60 bin doların üzerinde kalmaya devam ediyor

Bitcoin, satışlara rağmen 60 bin doların üzerinde kalmaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birkaç gün süren tutarlı kazanımların ardından, Bitcoin (BTC), kripto paranın anlık olarak 60.000 doların altına düşmesiyle son 24 saat içinde önemli bir düzeltmeye tanık oluyor.

Bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67.000 dolar sınırına çıktıktan sonra, bazı kripto para piyasası gözlemcileri, Bitcoin zirve fiyatından sonra başlayan düşüşte piyasada satılan 45 milyar dolar değerinde kripto para, fiyatın 24 saat içinde 2.700 dolar düşmesiyle sonuçlandı. Şimdi piyasa katılımcıları bu hareketin %20.84 oranında düşüşle devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

CoinMarketCap.com’a göre, şu anda amiral gemisi kripto para birimi, son 24 saatte %4,17 ve önceki yedi gün içinde %1,14 düşüşle 60,702 doların üzerinde işlem görüyor.

1,14 trilyon dolar değerinde bir pazar ve %45,34 pazar payı ile öne çıkan bir fiyat tahmin modeli, Bitcoin’in 2021’in sonunda altı rakama ulaşacağını tahmin ediyor. Yine de, kripto paranın efsanevi oynaklığı, bir noktada önemli bir düzeltme yaşayacağını da gösteriyor.

Bununla birlikte, diğerleri, Nisan ortasındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden sonra meydana gelen fiyat düşüşüne benzer bir fiyat düşüşünün olası olmadığını düşünüyor.

Bitcoin vadeli işlemleri ETF’si

Salı günü Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyete geçen ilk Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu (ETF), son bir haftadır kripto para dünyasında ilgi odağı oldu.

Bu kadar uzun zamandır beklenen bir ürünün piyasaya sürülmesiyle ilgili heyecan, Nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyesini aşan ve bir gün sonra yeni bir tane kaydeden dijital varlık için muazzam bir fiyat artışı sağladı. Ancak BTC pozisyonunu koruyamadı ve ayılar onu kademeli olarak aşağı doğru zorlamaya başladı.

Dünyanın ilk Bitcoin vadeli ETF’sinin bu hafta New York Menkul Kıymetler Borsası’nda piyasaya sürülmesinin ardından, kripto para birimi ve altın arasındaki karşılaştırmalar daha da ilginç hale geldi.

Karar, şimdiye kadar dokunulmamış kurumsal yatırımcılar tarafından erişilmesine izin vererek Bitcoin’i yeni zirvelere taşımaya yardımcı olduğu için kripto para piyasası için bir dönüm noktasıydı.

Ayrıca, Crypto Quant Ki-Young Ju’nun CEO’su tarafından belirtildiği gibi, NYSE’nin piyasa değerinin bugünkü Bitcoin’inkine neredeyse eşit olduğu 2004’te ilk altın ETF’sini sunmasından sonra karşılaştırılabilir bir fiyat artışı görüldü.

https://twitter.com/ki_young_ju/status/1448954537125957632

Özellikle, yatırımcıların altın ETF’lerine olan ilgisi, Bitcoin gibi altın alternatiflerinin yükselişi nedeniyle %7’den fazla azalmış olabilir ve bu da onu bir değer deposu olarak altın ve gümüş gibi geleneksel varlıkların yerine koyma potansiyeli taşıyor.

Küresel kripto pazarı

Tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri, önceki güne göre %3,13’lük bir düşüşle 2,52 trilyon dolar civarında bulunuyor.

Oysa önceki 24 saatte toplam piyasa hacmi yüzde 21,70 azalarak 96,58 milyar dolara geriledi. Karşılaştırıldığında, DeFi’deki hacim şu anda 13.78 milyar dolar veya toplam 24 saatlik hacmin %14.2’si iken, tüm stabil kripto para birimlerindeki hacim 76.13 milyar dolar ile işlem hacminin %78.83’ünü karşılıyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin