Bugün kripto para birimleri üzerinde yüksek etki yaratacak üç olay gerçekleşecek.

Bitcoin Rallisi Başlayacak mı? Çarpıcı Uyarı Geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin rallisi ve kripto piyasası ile ilgili beklentiler sürerken, Bloomberg Intelligence tarafından yapılan araştırmalar farklı verileri ortaya koydu.

Bloomberg Intelligence, ABD’de meydana gelen para arzı seviyesindeki düşüş nedeniyle Bitcoin’in bazı zorluklar yaşayabileceği öngören bir araştırma yaptı. Mevcut şartlardaki likidite koşulları çerçevesinde Bitcoin’in yeni bir ralliye hazır olmadığına dair söylemler ön plana çıktı.

Bitcoin Rallisi Para Arzına Yenik Düşebilir mi?

ABD, para arzı konusunda 1950’li yıllardan bu yana en büyük sorunları yaşamaya başladı. 1950’lerden bu yana en fazla düşüşün meydana geldiği bugünlerde, Bitcoin’de ile ilgili araştırmalar da artış gösterdi. Bloomberg Intelligence, konu ile ilgili olarak yeni bir araştırma yaptı ve 2023 yılı kripto para piyasası rallisine dair olumsuz bir duruş sergiledi.

2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 70 değer kazanan Bitcoin’in 30 bin dolar seviyelerine geleceği bazı yatırımcılar tarafından düşünülüyordu. Fakat yapılan araştırma, Bitcoin’in mevcut seviyelerde kalamayacağına dair önemli emareleri kapsıyor. Kripto para piyasası ile küresel likidite seviyelerini karşılaştıran araştırma, iki başlık arasında ilişkilendirmeler yapılmasını sağladı.

Enflasyonun artması sonucunda bankaların likiditeyi sıkılaştırma politikalarının, kriptonun içinde bulunduğu riskli varlıklara negatif etki yaptığı belirtildi. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın 2021 yılı sonunda başlayan sıkılaştırma politikalarının, Bitcoin’in en yüksek seviyelerdeki dönemine denk geldiği hatırlatıldı. Yaşanan sıkılaştırma politikaları neticesinde, Bitcoin rallisinin yaşanmasından ziyade, öncelikli olarak yaşanabilecek zorluklara karşı çözüm üretebilmesi gerektiği vurgulandı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin