featured
Çin'de Bitcoin madenciliği çok yakında yerel yönetimlerin de yardımıyla sınırlandırılacak.

Çin’de Bitcoin madenciliği sınırlandırılıyor: Yerel yönetimler devreye girecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede Bitcoin madenciliği çok yakında yerel yönetimlerin de yardımıyla sınırlandırılacak.

Bitcoin madenciliğine doğrudan müdahale etme yetkisi bulunmayan Çin Merkez Bankası, artık yeteri kadar kâr bırakmayan Bitcoin madenciliğinin sınırlandırılması adına düzenlemeler getirilmesi için yerel yönetimlerle görüşüyor.

Çin Merkez Bankası: “Yerel Bitcoin madenciliği azalmalı.”

Reuters’ın Pekin’de bulunan ofisine isimsiz bir kaynak tarafından sızdırılan bilgiye göre Çin Halk Bankası yetkilileri, Pekin İnternet Finansal Riskleri İyileştirme Lider Grubu ile gerçekleştirdikleri görüşmede yerel Bitcoin madenciliğinin azalması yönünde bir beyanda bulundular. Aynı kurum, geçtiğimiz eylül ayında Bitcoin borsalarının kapatılması iddiasıyla gündeme gelmişti.

Bu iddialara istinaden, Çin’in Bitcoin’e ve diğer kripto para birimlerine karşı uyguladığı darboğaz politikasını daha da sıkılaştıracağı öngörülüyor. Çin 2017’de hem birçok kripto para borsasını hem de ICO’ları engellemişti. Bu esnada düzenleyicilerin Bitcoin madenciliğine karşı bir tutum izleyeceği düşünülse de yasaklamalar hayata geçememiş, üreticiler Bitcoin çıkarmaya devam etmişti.

Bahsi geçen değişiklikler yasaklama olarak düşünülmemeli

Çin Merkez Bankası’ndaki bu hareketlenme, bir yasaklama hamlesi değil; üreticilerin kullandığı elektrik gücünü ve genel organizasyonlarını sınırlandırmaya yönelik bir hamle. Zira ucuz iş gücü ve elektrik avantajı sebebiyle dünya Bitcoin hashrate’inin üçte ikisine Çin ev sahipliği yapıyor.

Sonuç olarak bu hareket, Çin’de hashrate ve hashpower dağılımının heterojen ve lokal kümeler halinde olduğu göz önüne alındığında, yerel yönetimlerin bu kısıtlamaları ne seviyede ve ne hızda uygulayacağına bağlı olarak, Bitcoin hashpower’ın coğrafi yoğunluğunda ciddi bir değişikliğe neden olabilir.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin