MicroStrategy, Bitcoin için olası en kötü senaryoyu açıkladı!
MicroStrategy, Bitcoin için olası en kötü senaryoyu açıkladı!

MicroStrategy, Bitcoin için olası en kötü senaryoyu açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in fiyatının düşmesiyle birlikte, MicroStrategy’nin 205 milyon dolarlık Silvergate kredisinde tasfiye edilme riskinin olup olmadığına dair söylentiler dolaştı. Salı günü, şirket CEO’su Michael Saylor, kredinin ne kadar teminat gerektirdiği açıkladı.

MicroStrategy’nin Bitcoin kredisi

Saylor’un Twitter üzerinden açıkladığı gibi, kredinin aktif kalması için 410 milyon dolar değerinde bakım teminatı gerekiyor. Bu, kredinin kendi değerinin iki katıdır.

MicroStrategy, Silvergate kredisini Mart ayının sonlarında aldı ve fonları Bitcoin pozisyonunu 4.167 artırarak toplamda 129.218 BTC’ye çıkarmak için kullandı. İlginç bir şekilde, kredi Bitcoin teminatlıdır, yani şirketin mevcut kripto varlıkları tarafından destekleniyor.

BTC fiyatı düştükçe, bu tür krediler alan yatırımcıların “tasfiye edilmesi” yaygın bir durumdur. Tasfiye, kişinin teminatının artık pozisyonlarını karşılamaya yetmemesi ve kişiyi elindekileri satmaya zorlaması anlamına gelir. Örneğin, Bitcoin dün 31.000 dolara düştüğünde, piyasadaki yatırımcılar tasfiyelerde 300 milyon dolardan fazla kaybetti.

Yine de Saylor’a göre MicroStrategy’nin benzer bir kaderle karşı karşıya kalmasına daha uzun bir yol var. Şirketin 19.466 Bitcoin’i, fiyatı 21.062 dolara düşene kadar yeterli teminat olarak kalacak.

Bununla birlikte, bu seviyeye ulaşması durumunda CEO, kalan 115.109 BTC’den daha fazlasını krediye rehin vereceğini söyledi. Tamamen taahhüt edilirse, kredi 3.562 dolar gibi düşük bir fiyata kadar bozulmadan kalabilir. Bu noktada MicroStrategy hâlâ başka teminat türleri taahhüt edebilir.

MicroStrategy’nin sitesine göre, kredinin vadesi 3 yıl ve onları minimum %3,75 faiz oranı ödemeye mecbur bırakıyor. MicroStrategy kurulduğunda, faiz ve ihraç ödemelerini halletmek için önceden 5 milyon dolarlık nakit rezerv hazırladı.

MicroStrategy’nin Bitcoin’i zararda

Ayı piyasası nedeniyle, MicroStrategy’nin toplam BTC pozisyonu aylardır ilk kez teknik olarak su altında kaldı. Ortalama Bitcoin satın alma fiyatı şu anda 30.700 dolar olmasına rağmen, fiyat Pazartesi günü Temmuz 2021’den bu yana ilk kez 30.000 doların altına düştü. Ancak bu durum Saylor’un varlığa olan güvenini sarsmadı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin