J.P. Morgan’dan Joyce Chang:
J.P. Morgan’dan Joyce Chang: "Fintech bu salgın sırasında ana akıma geliyor"

Bitcoin için 50.000 dolar sadece başlangıç mı? Temel veriler ne gösteriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, yazı yayına hazırlanırken, 52.547 $ ‘lık son ATH’sinin yaklaşık 1.000 dolar altında işlem görüyordu. Etrafta çok fazla yükseliş algısı olsa da, gerçek şu ki, fiyat daha önce keşfedilmemiş bir bölgede olduğunda, fiyat rallisinin sürdürülebilirliği hakkında şüpheler artmaya başlar.

Kaynak: Coinstats

Bununla birlikte, fiyattaki son artışın Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık yatırımının arkasından geldiğine dikkat edilmeli. Tesla yatırımı, riski normalleştirdiği ve psikolojik engelleri ortadan kaldırdığı için diğer kurumların Bitcoin’e yatırım yapmasını kolaylaştırdı. Ayrıca, bilançoları dışında Bitcoin’e yatırım yapan en büyük şirketlerin hisse senetleri, birbirleriyle yüksek bir korelasyon (0,98) olduğunu belirtiyor. Buna Tesla, Microstrategy, Square ve diğerleri de dahil.

Ek olarak, Grayscale Bitcoin yatırım ürünü, yüzde 8’in üzerine çıktı, bu nedenle Bitcoin’in genişletilmiş fiyat rallisi birkaç büyüme itici gücünden kaynaklanıyor – en yüksek altcoinlerde çift haneli kazançlar, bir hafta önce patlak veren alt sezonu ve Grayscale GBTC aracılığıyla kurumsal yatırım talep ve oynaklığı ve arz kıtlığı anlatısını yönlendiriyor.

Buradaki kilit nokta, kurumsal ilginin henüz zirveye ulaşmamış olması, ancak 2020 yılının Eylül ayında, her hafta Bitcoin fiyatında yeni bir ATH ile başladı. Spot borsalardaki BTC/USD ticaret hacmine gelince, fiyat rallisinin gideceği yönün en net göstergelerinden biri olarak kabul edilen CEX.IO gibi platformlar, Bitcoin’in fiyatı 50.000 $ ‘ı aştıktan sonra hacimlerde keskin bir artış gördü.

Aslında, CEX.IO İcra Direktörü Konstantin Anissimov’a göre, piyasa orta vadede BTC/USD fiyat artışının devam edeceğini tahmin ediyor.

Spot borsalardaki fiyat hareketinin yanı sıra türev borsaları, fiyatın 50.000 $ ‘a ulaşmasından bu yana açık pozisyon ve ticaret hacimlerinde bir artış gördü. Ticaret hacimleri önceki ATH’lerin seviyelerinden düşük olsa da, istikrarlı bir şekilde yükseldiğini not etmek önemli. Ek olarak, borsalara Bitcoin girişi, 2021 Şubat ayının başındakinin neredeyse yarısı kadar.

Kaynak: Cryptoquant

Borsalara fon giriş akışlarındaki düşüş, şu an için fiyat seviyesinde Bitcoin üzerinde herhangi bir satış baskısı olmadığına işaret ediyor gibi görünüyor. Aslında, 17 Şubat’ın ilerleyen saatlerinde, kripto fiyatı 52.547 $ ‘lık yeni bir ATH’ye ulaştı ve fiyat keşfi görünüşte kesintiye uğramadı. Fiyat psikolojik bir engeli her aştığında şüphe olsa da, bir düzeltme beklentisi de var. Yine de, borsalardaki mevcut dalgalanma ve ticaret hacmi, devam eden fiyat keşfine ve yeni bir ATH’ye doğru bir yolculuğa işaret ediyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin