Bitcoin hash oranı rekora gidiyor

Bitcoin hash oranı toparlanıyor, tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin hash oranı, tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşırken neredeyse çöküş öncesi seviyelere geri döndü.

Zincir içi analitik sağlayıcı Glassnode, Bitcoin ağı hash oranındaki büyük toparlanmayı gözlemledi. Glassnode, 8 Aralık’ta, hash oranının, Mayıs ortasında meydana gelen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 180 EH/s’den sadece %4 daha düşük olduğunu bildirdi.

Glassnode’a göre mevcut hash oranı 172 EH/s, bu da Haziran sonunda 2021’deki en düşük seviye olan 93 EH/s’den %93’lük bir iyileşme anlamına geliyor.

Hash oranı, bilgi işlem beygir gücü olarak tanımlanabilir, değer ne kadar yüksekse ağ o kadar güvenli olur.

Ortalama hash oranını ölçen BitInfoCharts, şu anda Bitcoin hash oranının şimdiye kadarki en yüksek üçüncü seviyede (179 EH/s) olduğunu rapor ediyor.

Çin, Bitcoin madenciliğinde konumunu kaybediyor

Çin madencilik operasyonları üzerindeki baskısını yoğunlaştırdığı için Bitcoin hash oranı Haziran sonunda %65 oranında düştü. Bitcoin madenciliği çiftlikleri ve teçhizatları, Çin’den daha sıcak yargı bölgelerine büyük bir göç beklentisiyle kapatıldı.

Cambridge Üniversitesi’nin (CBECI) Ağustos ayında güncellenen Bitcoin madenciliği haritasına göre, Çin artık küresel Bitcoin hash oranına katkıda bulunmuyor. CBECI’ye göre Amerika Birleşik Devletleri,  toplam %35,4’ü ile Bitcoin hash oranı açısından endüstri lideri olarak yerini aldı.

Kazakistan %18,1 ile ikinci sırada ve Rusya %11,23 ile hash oranı açısından üçüncü en yüksek ülke. Çin’den çıkış, büyük ölçüde kripto topluluğu tarafından Bitcoin madenciliğinin merkezi olmayan finans (DeFi) için olumlu olarak görülüyor.

Bununla birlikte, kripto endüstrisi ile ilgili düzenleyici belirsizlik ve politika yapıcıların ertelemesi nedeniyle herkes memnun değil.

Artan hash oranları, çevreciler için bir endişe olan artan güç talepleri anlamına gelir. Cambridge, Bitcoin ağının şu anda yılda 126,5 terawatt-saat (TWh) tükettiğini ve bu da Ukrayna ile hemen hemen aynı olduğunu bildiriyor.

Bu, yalnızca ABD’de yılda 164 TWh olan buzdolabı ve aydınlatma tüketiminden hala çok daha az (Malezya’nın tüm yıllık tüketiminden ise daha fazla).

Bitcoin fiyatı

BTC fiyatları ve hash oranlarının çok az korelasyona sahip olduğu kanıtlandı. Varlık şu anda CoinGecko’ya göre gün içinde %3 düşüşle 49.200 dolardan işlem görüyor. Geçen Cumartesi yaşanan piyasa çöküşünde BTC %20 değer kaybetti. Bitcoin şu anda ATH’sinden %30 daha düşük işlem görüyor ve yılbaşı rallisi için umutlar azalıyor.

47.000 dolar bölgesinde yer alan 200 günlük hareketli ortalama civarında destek var. BTC, yükseliş rallisine devam etmek için 55.000 dolar civarında direncin üzerine çıkmak istiyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin