Kanlı Cumartesi başladı: Bitcoin yüzde 20 düştü!

Kanlı Cumartesi başladı: Bitcoin yüzde 20 düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, hafta sonuna kanlı başlangıç yaptı. 4 Aralık Cumartesi günü yüzde 20’lik bir düşüş geldi. 42.000 dolara kadar iğne atan BTC, Eylül ayından bu yana ciddi geri çekilme yaşadı. Kanlı Cumartesi’nde altcoinlerde ise düşüşler anlık yüzde 50’yi geçti.

Bitcoin fiyatı, 15 Mayıs 2021’de 33.000 dolara düştüğünden bu yana ilk defa bu kadar sert bir düşüşe imza attı. 10 Kasım Çarşamba günü gördüğü zirveden sonra ise yaklaşık yüzde 40 zarar yazdı. Bybit verilerine göre ise son bir saat içinde 1,3 milyar dolar tasfiye edildi. Bununla beraber düşüşte 735 milyon dolarlık uzun vadeli BTC tasfiye yaşadı.

Bugün düşüşün Çin kaynaklı olduğu düşünülüyor. Dün gece gelen Evergrande haberleri yeniden piyasaya korku saldı. Çin tarafında yapılan baskıcı satışlar ciddi derecede etkiledi. Alıcılara üstün kuran satıcılar Bitcoin’i aşağıya kadar götürdü. Alıcıların daha zayıf olduğu dönemde satıcılar baskın oldu.

Bitcoin boğa sezonu bitti mi?

Lider kripto para biriminde düşüşün sert gelmesi akıllara tek soru getirdi: Boğa sezonu bitti mi? Sert düşüşün gelmesiyle ayıların daha aktif olduğu bir gerçek. Son olarak 50.000 doların anında kırılması boğa sezonunu riske soktu. 42 bin dolara kadar atılan iğne ise korkuyu daha da üst seviyeye çıkardı.

Lider kripto para birimi yaşadığı düşüşle birlikte market değerinde 1 trilyon doların altı kırılmış oldu. 42K fiyatıyla birlikte market değeri 850 milyar dolara kadar düştü. Temmuz ayından Kasım’a kadar uzanan boğa sezonunda zirveyi yaptı. Kasım ayından bu yana ise bir düşüş trendi içinde olduğumuz gerçek.

Öte yandan Bitcoin analisti bir detaya dikkat çekiyor. TechDev, BTC’nin hareketleri her sene hemen hemen aynı eğilimi gösteriyor. Bunu diğer analistlerde teyit ediyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin