Bitcoin fiyatı son iddiaların ardından geri döndü! Öne çıkan gelişmeler
Bitcoin fiyatı son iddiaların ardından geri döndü! Öne çıkan gelişmeler

Bitcoin fiyatı son iddiaların ardından geri döndü! Öne çıkan gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) %1’den fazla yükselerek 28.000 doları geri alırken, Ethereum (ETH) son işlem gününde %1,8’in üzerinde artışla 1.800 doları aştı.

Bitcoin’in son zamanlardaki etkileyici fiyat performansı analistleri şaşırtmaya devam ediyor. Geçen ay Bitcoin, kripto piyasasının toplam kapitalizasyonunun neredeyse yarısını temsil edecek şekilde diğer kripto para birimleri üzerindeki hakimiyetini artırdı ve bankacılık krizinin ortasında yükselmeyi başardı.

Oanda’nın kıdemli analisti Craig Erlam, BTC’nin “her şeyden oldukça bağımsız” ticaret yaptığını vurguladı.

Kripto para analisti Glen Goodman, Bitcoin için mevcut durumun oldukça olumlu olduğunu belirtti. Uzman ayrıca, Federal Rezerv’in (Fed) politikasının belirli hisse senetleri ve kripto paralar için yatırımcı likiditesini artırdığının altını çizdi.

“İnsanlar artık bu yeni likidite ile Apple ve Microsoft gibi büyük ve kârlı şirketlere geri dönecek kadar cesur hissediyorlar ve aynı şekilde kripto pazarında daha güvenli kriptolar olarak kabul edilen Bitcoin ve Ethereum’u tercih ediyorlar.”

Sonuç olarak, son yükseliş çeyreğine ve bazı analistlerin iyi görünümüne rağmen, Bitcoin likiditesi 10 ayın en düşük seviyesine indi. Silvergate Bank ve Signature Bank gibi kripto dostu bankaların çöküşü, özellikle ABD borsalarında sektör için hayati önem taşıyan ödeme ve kredi kanallarını ortadan kaldırarak daha fazla fiyat oynaklığına yol açtı.

Öne çıkan gelişmeler

Öte yandan piyasanın dikkatini çeken iki önemli haber var. Birincisi, Interpol’ün dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao hakkında kırmızı bülten yayınlamış olabileceği söylentisi. Kırmızı bülten, uluslararası bir tutuklama emri olarak kabul edilmese de, dünya çapındaki kolluk kuvvetlerine, iade veya teslim veya benzer bir adli işlem bekleyen bir kişinin bulunması ve geçici olarak tutuklanması için yapılan bir taleptir. Sonuç olarak, Zhao’nun adı Interpol listesinde görünmüyor ve hem ‘CZ’ hem de Binance bu söylentiyi yalanladı.

İkincisi, Dogecoin’in (DOGE) şaşırtıcı rallisi de dikkatleri üzerine çekti. Köpek temalı meme coin, Twitter’ın yeni logosunun DOGE logosu ile değiştirilmesinin ardından son bir günde %20’den fazla değer kazandı. Musk’ın bu hamlesinin geçtiğimiz hafta açılan 258 milyar dolarlık dava sonrası gelmesi dikkat çekti.

Diğer piyasa haberlerinde, büyük altcoin’ler için dikkate değer kazanımlar oldu. Öne çıkan altcoin’ler arasında Polkadot (DOT) için yaklaşık %3 ve Cardano (ADA) ve Solana (SOL) için %1’den fazla kazançlar bulunurken, Ripple (XRP) %2’den fazla düşüş yaşadı.

sharecast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin