Bitcoin fiyatından yeni rekor! 24.500 dolar aşıldı - Sırada ne var?
Bitcoin fiyatından yeni rekor! 24.500 dolar aşıldı - Sırada ne var?

Bitcoin fiyatı 23.777 dolara dokundu: Mart ayından bu yana artış yüzde 560’ı geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, şu anda tüm zamanların en yüksek değeri olarak 23.777 $’a dokundu. Bununla birlikte, kripto para birimi, Mart ayında gördüğümüz en düşük seviyelerden bu yana devasa bir %560’lık yükselişi tamamlıyor.

Görünüşe göre Bitcoin’in, son 24 saat boyunca devasa yeşil mumları göstererek parabolik bir fiyat artışı durumuna girdiği görülüyor.

Mart ayında COVID kaynaklı piyasa çöküşü sırasında gördüğümüz düşük seviyelerden bu yana fiyat yaklaşık %560 arttı ve bu noktada, sınırın yalnızca gökyüzü olduğu görülüyor.

Bitcoin günlük bazda %20 arttı

Bitcoin, son iki gündür çılgın bir yolculuğun tadını çıkarıyor. Kripto para birimi 24 saatin biraz üzerinde bir sürede %20’den fazla arttı ve fiyatın 23.777 $ civarında durduğu Bitstamp’ta neredeyse 24.000 $’a dokundu.

Bu yazı yazılırken, BTC geri çekildi ve şu anda 22.500 $ seviyesinden el değiştiriyor. Ralli oldukça kapsamlı olmasına rağmen, sağlıklı bir düzeltme veya konsolidasyon zamanı da gelebilir.

btcusd_chart

Bitcoin’in ezici hakimiyeti

Bitcoin’in hakimiyeti de artıyor. Bu yazının yazıldığı sırada,%66 seviyesinin üzerinde duruyor. Bu durum en son rallinin altcoinlere karşı bir koşu olduğu anlamına geliyor.

Bitcoin’in hakimiyeti, tüm kripto para piyasası ile karşılaştırıldığında BTC’nin nispi payını gösteren bir endekstir. Yükselişte olduğunda bu durum, altcoinlerin acı çektiği anlamına geliyor.

Çok sayıda kripto para birimi dolar karşısında değer kazanırken altcoinlerin piyasa payı azalmış durumda.  Altcoin traderları için en iyi durum senaryosu, Bitcoin’in şimdi sakinleşmesi ve konsolide olması ve altcoin sezonuna yol açması olacaktır. Bu gelişme, BTC’nin nispeten istikrarlı kaldığı ve altcoinlerin USD ve BTC değerlerinde patlamaya başladığı bir zaman dilimi anlamına geliyor.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin