Korku ve Açgözlülük Endeksi’nden son 12 ayın “korku” rekoru!
Korku ve Açgözlülük Endeksi’nden son 12 ayın “korku” rekoru!

“Bitcoin finansal piyasanın yeni korku göstergesi!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırım danışmanlığı şirketi Equity Armor Investments’tan Brian Stutland, Salı günü  yaptığı açıklamada, finansal piyasanın bir sonraki hareketinin cevaplarının Bitcoin‘de yatıyor olabileceğini belirtti. Ayrıca Brian Stutland: “Bitcoin finansal piyasanın yeni korku göstergesi!”

Brian Stutland: “Bitcoin finansal piyasanın, korku derecesinin ölçülmesinde bir gösterge kadar iyi.”

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki fiyat değişimlerinin piyasadaki volatilitenin daha iyi bir göstergesi olduğunu belirten Brian Stutland, açıklamalarına şunları ekledi:

Bitcoin, bankacılık sektöründe kredi riskinin önüne geçmek için bir çeşit yeni VIX olma yolunda ilerliyor.

CBOE Volatility Index (VIX) ve S&P 500 hisse senedi opsiyon fiyatları ile gösterilen piyasadaki uzun vadede volatilite ve korku ölçüsüdür. Endeks bazen pazarın “korku göstergesi” olarak anılır. Ancak Brian Stutland, Bitcoin’in korku derecesinin ölçülmesinde bir gösterge kadar iyi olduğunu söylüyor. Brian Stutland, şu anda Bitcoin ve piyasalardaki korku derecesini ölçek bir endeks olan VIX arasında büyük bir korelasyon olduğunu söyleyerek, açıklamalarına şunları ekledi:

Bitcoin, bankacılık sektöründeki kredi riskinden kendinizi kurtarmanın bir yolu haline geliyor. Bitcoin, yatırımcıların paralarını temel olarak bankaların bilançolarından kendi cüzdanlarına taşımaları için bir yol. Esasen insanlar, paralarını yastıklarının altına kripto para birimi şeklinde saklıyorlar.

Brian Stutland: “Kredi riski arttıkça piyasada daha fazla dalgalanma oluyor.”

Ayrıca Brian Stutland, kripto para birimini dikkate almanın mantıklı olduğunu ve yatırımcılar için sermaye transferinde hala regüle edilmemiş bir yol olduğuna da dikkat çekti. Brian Stutland, bankaların kredi riskleri arttıkça yatırımcıların paralarıyla ihtiyatlı olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

Kredi riski arttıkça piyasada daha fazla dalgalanma oluyor.

CoinMarketCap verilerine göre piyasanın en önemli kripto parası olan Bitcoin, yazım sırasında 7.589 dolardan işlem görüyor. Bitcoin’in toplam piyasa değeri 129 milyar dolar. Toplam kripto para piyasası hacmi ise ise 336 milyar dolar.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

CNBC

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin