featured

Bitcoin enflasyona yenik mi düştü: 2022 çalışması neler söylüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kriptoparahaber olarak birçok yazımızda Bitcoin enflasyon karşısında beklenilen sonucunu veremediğini söylemiştik. Enflasyona karşı üretilen kripto para birimleri bu özelliğini 2022 yılında gösteremedi. Dünya ekonomisinde yaşanan enflasyonu durdurabilmek adına Bitcoin ve türevleri bu nitelikle görev yapmak istedi.

Bitcoin enflasyona savaş açmak istese de bu yıl başarılı olamadı. Hem enflasyon ham faiz açıklamalarından, verilerinden etkilenen bir kripto para birimi izledik.

FOMC toplantısı Çarşamba günü sona erdi ve Fed sonunda kararını kamuoyuna açıkladı. Beklendiği gibi, başka bir faiz artışı daha oldu ama şaşırtıcı bir şekilde kripto piyasası beklendiği gibi yeteri tepki vermedi. 

Kripto piyasasının bir başka yüksek faiz artırımının ardından düşüşü reddetmesi, piyasada daha fazla güce işaret ediyor. Doğal olarak, risk varlıkları olan Bitcoin gibi kripto para birimleri, Fed’den bu tür bir sıkılaştırma ile fiyat düşüşüne duyarlıdır ve bunun art arda dördüncü 75 BPS artışını yaptığı göz önüne alındığında, daha büyük bir düşüş bekleniyordu.

Bitcoin enflasyon görüntüsü

Devam eden yüksek enflasyon ortamı, yatırımcıları hem hisse senetlerini hem de kripto para birimlerini etkileyen gerilemeyi göz önünde bulundurarak olası varlıkları bir riskten korunma işlevi görmeye bıraktı . Özellikle, kripto savunucuları, Bitcoin enflasyona karşı bir önlem olma yolunda olduğunu iddia ettiler. Ancak ilk kripto para biriminin en çok ihtiyaç duyulduğunda testi geçemediği görülüyor.

2022’de, piyasa değerine göre en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum, CryptoCompare tarafından paylaşılan bir araştırmaya göre Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) baskı günlerinde sırasıyla %6,5 ve %4,5 mutlak getiri kaydetti. 

3 Kasım’da Özellikle, getirilerin yıllık ortalamanın üzerinde olması, varlıkların bir enflasyon riskinden korunma işlevi görme beklentisini karşılayamadığını gösteriyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin