Fed sonrasında kripto varlıklar rahatladı: Öne çıkan para birimleri…

Fed sonrasında kripto varlıklar rahatladı: Öne çıkan para birimleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kasım ayındaki açıklanan faiz kararı piyasayı serbest bıraktı. Ekonomistlerin beklentileri dahilinde 75 baz puan artış yapıldı. Bu da sürprizin yaşanmasını sağladı. Ancak en önemlisi Fed Başkanı tarafından yapılan açıklamalar oldu. Çünkü Powell, Aralık ayında faiz artırmayı yavaşlatabileceğini paylaştı.

Kripto varlıklar, faiz kararı ve Jerome Powell gelen açıklamalarla tekrar harekete geçti. Bu hareketlenme altcoin piyasasında daha fazla yaşandı. İlk 100 içinde ciddi sıçrama ve ralli gün içinde kendini şimdiden gösteriyor.

ABD Federal Rezervi, 2 Kasım 2022 Çarşamba günü federal fon oranını (FFR) 75 baz puan (bps) artırarak başka bir jumbo faiz artırımı başlattı. Amerikan Merkez Bankası Çarşamba günü yaptığı açıklamada, zammın enflasyonu düşürmeyi hedeflediğini ve Fed’in “son göstergeler harcama ve üretimde mütevazı bir büyümeye işaret ettiğini” söyledi.

Kripto varlıklar yeni güne daha enerjik başladı

Küresel kripto piyasası, Perşembe sabahı trader’lardan artan satış baskısı gördü. Kümülatif piyasa değeri marjinal bir düşüşle 1,01 trilyon dolara geriledi. Ancak öğlene doğru gelindiğinde kripto varlıklar hareketli kaldı. Özellikle de altcoin para birimlerinde daha iyi performanslar dikkat çekti.

Bununla birlikte, 24 saatlik işlem hacmi %42’nin üzerinde artarak 103.1 milyar dolara ulaştı. Dünyanın en büyük kripto hakimiyeti olan Bitcoin, geçtiğimiz gün içinde hafif bir düşüş gördü. Şu anda %38.67 seviyesinde bulunuyor. BTC fiyatı da son 24 saat içinde yaklaşık %1’lik bir düşüş gördü.

İlk 100 içinde yer alan 7 varlık yüzden 10’dan fazla değer gösteriyor. Özellikle de öne çıkan para birimi Arweave oldu. AR son 24 saat içinde yüzden 60’tan fazla değer kazandı. AR’ı yüzde 16 ile Flow takip ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin