Analist Bitcoin enerji tüketimini değerlendirdi! İşte kritik yorum
Analist Bitcoin enerji tüketimini değerlendirdi! İşte kritik yorum

Analist Bitcoin enerji tüketimini değerlendirdi! İşte kritik yorum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Enerji Tüketimi 2040 yılına kadar 100.000, 500.000, 2 milyona ulaşınca düşeceği düşünülüyor. Arcane Research tarafından yapılan bir analize göre, gelecekte Bitcoin enerji tüketimi büyük ölçüde Bitcoin’e bağlı olacak. BYC fiyatı fiyatı 2040 yılına kadar 2 milyon dolara ulaşırsa, Bitcoin enerji tüketimi yılda 894 TWh’ye ulaşabilir. Bununla birlikte, BTC fiyatı 2040 yılına kadar 500.000 dolara ulaşırsa, Bitcoin yılda sadece 223 TWh tüketecektir. Bu, BTC fiyatındaki 20 kat artışa rağmen mevcut enerji tüketiminin neredeyse iki katına denk geliyor.

Arcane Research’te bir analist olan Jared Mellerud, 23 Ağustos tarihinde yayınladığı bir dizi tweet’te, 2040’taki Bitcoin enerji tüketimi ve BTC fiyatının gelecekte enerji tüketimini nasıl büyük ölçüde etkilediği hakkında veriler paylaştı. Bitcoin’in gelecekteki enerji tüketimi büyük ölçüde BTC fiyatına, işlem ücretlerine, enerji için harcanan madenci gelirinin yüzdesine ve ortalama enerji fiyatına bağlıdır.

 Bitcoin Estimated Energy Consumption 2022-2040BTC fiyatı 2040 yılına kadar 2 milyon dolara ulaşırsa, enerji tüketimi yılda 894 TWh olabileceğini düşünüyor. Bu, mevcut seviyelerden 10 kat artışa denk geliyor. Ayrıca Bitcoin, 2040 yılında tahmini küresel enerji tüketiminin %0,36’sına katkıda bulunabilir ve bu, şu anda %0,05 olan paydan daha yüksektir.

Bununla birlikte, Bitcoin yükseliş rallisi gerçekleştiremezse ve Bitcoin yarılanması ve olumlu gelişmeler nedeniyle fiyat 2040 yılına kadar 500.000 dolara ulaşırsa. O zaman, enerji tüketimi, mevcut seviyenin iki katından biraz fazla, yılda 223 TWh olması bekleniyor.

Bitcoin fiyatı 2040 yılında ne kadar olacak?

İlginç bir şekilde, düşüş senaryosu altında enerji tüketimi “yılda 45 TWh’ye veya küresel enerji tüketiminin %0,02’sine” denk gelecek. Bitcoin (BTC) fiyatı, yarılanma nedeniyle 2040 yılına kadar en az 100 bin dolara ulaşacak.

Ayrıca, Bitcoin’in gelecekteki enerji kullanımı da işlem ücretlerine bağlı olacak. Böylece 100 bin dolarda, enerji tüketimi, blok başına işlem ücretlerinde her ekstra 0.1 BTC için 7 TWh artar.

Benzer şekilde, BTC fiyatı 2040 yılına kadar 2 milyon dolara ulaşırsa ve işlem ücretleri sabit kalırsa Bitcoin’in küresel enerji tüketimindeki payı %0,36 olması bekleniyor.

Analist şu yorumu yaptı:

“Bugünün %0,05’inden büyük bir artış, ancak yine de bazı Bitcoin eleştirmenleri tarafından sağlanan kıyamet tahminlerinin çok altında. Bitcoin madenciliği ancak BTC fiyatı birkaç milyon dolara ulaştığında önemli bir enerji tüketim alanı haline gelecek. BTC fiyatı piyasa talebine, işlem ücretleri ise bir değişim aracı olarak kullanımına bağlıdır.”

Ancak, enerji tüketimi yine de çimento üretim sektörünün %2’lik enerji tüketim payının altında kalacak. Çimento üretimi, küresel enerji tüketiminin 4.238 TWh’sini tüketiyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı, kitlesel kabulün ortasında 68.789 dolarlık bir ATH’ye ulaştı. Analiste göre fiyat 21.000 ile 25.000 dolar aralığında işlem görüyor, ancak yarılanma nedeniyle yükselebileceğini düşünüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin