featured

Kripto para piyasası zor günler geçirirken Bitcoin ne zaman toparlanmaya başlayacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası, Temmuz 2022’de dibe vurduğundan beri toparlanmayı başardı. Ancak, önceki hafta piyasa için kötü bir haftaydı. Çoğu kripto, ortalama %12’den fazla düşüş yaşadı. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin de ortalama %12 oranında kayıp yaşadı. BTC’nin hâlâ yaklaşık %40’lık bir hakimiyete sahip olması doğaldır. Böyle bir fiyat düşüşünden sonra, birçok yatırımcı piyasanın daha fazla düşüşe geçeceğinden korkuyor. Peki, Bitcoin fiyatı toparlanacak mı?

Bitcoin Neden Düşüyor?

Ani fiyat değişikliklerinin belirgin bir temel nedeni yoktur. Bununla birlikte, kripto para birimlerinin çoğunluğunun daha önce yükselişte olduğu ve önceki birkaç hafta boyunca büyük kazançlar elde ettiği açıktır. Ancak fiyatlar daha yeni düşmeye başladı.

Bazı uzmanlar bunun önemli bir satış işleminin sonucu olduğuna inanırken, diğerleri bunun kârların realize edilmesinin bir sonucu olduğuna inanıyor. Ayrıca, “kartopu etkileri” kriptosferde oldukça tipiktir. Bu, küçük bir satış olayının fiyatları düşürmesi, ardından fiyatları da düşüren FUD ve ardından fiyatları daha da düşüren piyasa paniği geliyor.

Bitcoin çöküşü: BTC fiyatı 20K’ya mı dönüyor?

Piyasa aşağı hareket etmeye başladığında Bitcoin net bir hamle yaptı ve yükseliş trendini kırdı. Aşağıdaki şekil 1’de yükseliş trendinin nasıl kırıldığını açıkça görebiliriz. Günlük yatırımcılar için bu, herhangi bir açık BTC pozisyonunu tasfiye etmenin açık bir göstergesiydi. Çünkü bu, fiyatlarda daha fazla düşüşe yol açacaktır.

kripto para Bitcoin grafik

BTC fiyatları düştüğünde bir sonraki destek alanına ulaştı. Bu alan, Bitcoin’in geçmiş fiyat hareketinde defalarca direnç ve destek olarak görev aldı.  Şekil 1’de 21,100 dolarlık fiyatın her iki yönde de nasıl önemli bir rol oynadığını görebiliriz. Bu nedenle fiyatlar önümüzdeki kısa vadede konsolide olabilir.

Fiyat iyileşecek mi?

Şu anda piyasa liderinin fiyatı çok kritik bir bölgede. Bitcoin, 20,700 dolarlık alanın altına düşerse, fiyatın 20,000 dolardaki psikolojik olarak kritik olan seviyenin altına düşmesi muhtemeldir. Fiyat, 18,500 dolarda bulunan güçlü destek noktasına doğru ilerleyebilir. Her şey kripto para piyasasındaki genel duyguya bağlıdır.

Ek olarak, ABD faiz oranları ve Ukrayna’da yaşanan savaş gibi bazı temel makro olaylar kripto para piyasasını etkiliyor. Bu iki faktör, kısa ve orta vadede kripto fiyatlarını düşürmeye devam edebilir.

Öte yandan, Bitcoin 21,100 dolara düştüğü zaman gibi benzer bir fiyat düşüşü yaşadı ve daha yüksek toparlandı. Mevcut durum bu olabilir. Ancak geri toparlanma önceki hareketten daha yavaş olacaktır. Özellikle mevcut piyasa dinamikleri ile Bitcoin’in bir anda yeniden %10 oranında değer kazanması beklenmiyor. Şimdilik, bir bütün olarak kripto pazarını etkileyeceği için Bitcoin fiyatlarına dikkat etmek önemlidir.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin