El Salvador,
El Salvador, "Kara Cuma" günü Bitcoin (BTC) satın aldı! İşte detaylar

El Salvador, “Kara Cuma” günü Bitcoin (BTC) satın aldı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador Bitcoin’i yasal para olarak kabul eden ilk ülke olmuştu. O günden bu yana BTC alımı yapmaya devam eden ülke son olarak düşüş sırasında yine alım yaptı. Başkan Nayib Bukele, “Kara Cuma” olarak adlandırılan günde 100 BTC alımı daha gerçekleştirdiklerini Twitter üzerinden duyurdu. Küçük Orta Amerika ülkesi, Eylül ayında Bitcoin satın almaya başlamıştı ve toplam BTC miktarı 1.100 BTC’ye ulaşmış oldu.

El Salvador, Bitcoin satın almaya devam ediyor!

Kripto piyasasında dün yaşanan ani çöküş, büyük paraların önemli kayıplarıyla sonuçlandı. Kripto piyasasının çoğunluğu Ekim ayında elde ettikleri çoğu kârı kaybetti. Bitcoin (BTC), kritik 55.000 dolarlık destek bölgesinin altına gerilerken kripto piyasası yaklaşık 700 milyon dolar azaldı. Tasfiyeler başlarken insanlar panik halindeyken bile, El Salvador hazinesine düşüşte BTC ekleme fırsatı yakaladı.

El Salvador

El Salvador, geçen aylarda benzer bir düşüş sırasında ilk BTC alımını gerçekleştirmişti. Ülke ilk BTC alımını gerçekleştirirken fiyat 35.000 dolar civarında yer alıyordu ve çoğu kişi bu hamleyi ciddiye almamıştı. Bununla birlikte, Ekim ayında en iyi kripto para biriminin fiyatı, El Salvador’un varlıklarından önemli kazançlar elde etmesine katkı sağlayan fiyat iki katına çıktı. Ülke bu kârları zaten ülkede okullar ve hastaneler inşa etmek için kullanacağını açıkladı.

El Salvador, ilk Bitcoin şehrini inşa ediyor!

El Salvador, IMF ve Dünya Bankası’ndan gelen birkaç uyarıyı görmezden geldiği için Bitcoin hedeflerine tamamen bağlı olduğunu kanıtladı. Ülke, yasal para olarak BTC ile tam çöküşü öngören bu uluslararası kurumların yanlış düşündüğünü kanıtladı. Böylece, Bitcoin ülkenin dış yardımlar için IMF’ye olan bağımlılığını sona erdirmesine yardımcı oldu.

Bitcoin’i yasal para olmadan önce, ülke IMF’den 1 milyar dolar yardım istemişti. Ancak, uluslararası kuruluşun BTC kullanımına karşı çekincesi El Salvador’un davasına yardımcı olmadı. Sonuç olarak, Başkan Bukele Milyar Dolarlık Volkanik Bitcoin tahvillerini planladı ve Bitcoin Şehri inşa etmeye karar verdi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin