Bitcoin dibi gördü mü?
Bitcoin dibi gördü mü?

Bitcoin 2017 zirvesine düşmeden toparlandı: Dibi gördük mü? Hangi seviye çok kritik?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı bugün 2017 döngüsündeki zirvesine kadar düştü. BTC portföylerinin sürekli kayıp yazdığını izleyen yatırımcılar için acımasız bir düşüş oldu. Bitcoin’in 20.000 doların altına dokunması halinde piyasa için ne anlama geleceği konusunda sektörde bir süredir spekülasyonlar yaygındı. Elbette çok kritik bir barajdı ancak BTC 21.000 doların üstünde toparlanma gördü.

Bitcoin dibi gördü mü?

Çarşamba günü piyasa toparlanmasının ardından, piyasa çöküşüne bir miktar müdahalenin olduğu ortaya çıktı. Bitcoin 20.000 dolar seviyesindeyken, birçoğu 2017’deki zirveler kırılana kadar düşüşe ara verilmeyeceğini düşünüyordu. Bu olsaydı tarihte bir ilk olacaktı zira BTC bugüne kadar önceki döngü zirvelerinin hiç altına inmemişti.

Bu nedenle, 20.000 doların hemen üzerinde oluşan önemli destek, piyasada bunun dip olacağı yönündeki umudu yeniden canlandırdı. Şimdiye kadar bu teori, çöküşün başlamasından bu yana Bitcoin ilk kez yeşile döndüğü için tutmayı başardı.

Ancak bu toparlanma pek de “önemli” olarak görülmüyor. Dijital varlık hâlâ 20 günlük hareketli ortalamasının oldukça altında. Bu da ayıların bir kez daha kolayca kontrolü ele alabileceğinin bir işareti.

Bitcoin price chart from TradingView.com

Ancak Bitcoin’in “aşırı satım” seviyelerinde olduğu söyleniyor. Dolayısıyla piyasa, dijital varlığı sallayan satışlarda bir duraklama görmeyi bekliyor. Bir yavaşlama BTC için iyi olabilir ancak bunu sağlamlaştırmak için daha fazla toparlanma görmemiz de şart.

20.000 dolar seviyesi neden önemli?

20.000 dolar seviyesi, Bitcoin için bir dizi nedenden ötürü önemli.

Bunların en önemlilerinden biri MicroStrategy Bitcoin destekli kredileri. Bu kredilerin yapılandırılma şekli, BTC’nin önceki zirve döngüsünün altına düşmesi durumunda bir marj tamamlama fırsatı sunuyor. Şirketin CEO’su Michael Saylor daha fazla teminatları olduğuna dair güvence vermiş olsa da, bu çok gerçek bir olasılık olarak kalmaya devam ediyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin