Bitcoin temel engelleri aştı - BTC neden 60.000 doların üzerine yükselebilir?
Bitcoin temel engelleri aştı - BTC neden 60.000 doların üzerine yükselebilir?

Bitcoin cephesinde yılın geri kalanı için olumlu sinyaller var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kurumsalların kripto para alanıyla daha fazla ilgilendiği şu günlerde Bitcoin fiyatı da hareketlendi. Peki yılın son bölümünde BTC cephesinde neler bekleniyor?

Bitcoin diğer varlıklardan farklı olarak yükseliyor

Her şey MicroStrategy’nin 400 milyon dolara tekabül eden bir Bitcoin fonu satın aldığını duyurmasıyla geçen ay başladı. Sonrasında pek çok şirket bu hamleyi takip etti. Square 50 milyon dolarlık BTC satın alırken Stone Ridge da kripto paraya yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırım yaptı.

MicroStrategy’nin ikinci satın alımı sırasında, Bitcoin fiyatı 10.000 dolar dolaylarında seyrediyordu. Sonrasında varlık 1.000 dolardan fazla arttı ve 11.500 doların üzerine fırladı. Bitcoin satışları borsalarda yeni düşük seviyelere inerken, daha fazla insanın kripto para birimini tutmaya başladığı görülüyor. İnsanlar kripto varlıklarını elinde tutuyor ve bir yıldan uzun süredir tutulan Bitcoin miktarı mart ayından bu yana yaklaşık yüzde 63 arttı.

Küresel ekonomi düzelince herkes BTC almak isteyebilir

Bu durum küresel ekonominin düzelmesi durumunda herkesin Bitcoin sahibi olmak istediğini ortaya koyuyor olabilir. İnsanlar enflasyonun ve diğer sert koşulların ortaya çıkacağından endişe duyuyorlar ve bu nedenle paralarının zarar görmesini istemiyorlar, bu sebeple servetlerini gelecekteki sorunlara karşı korumalı tutmanın yollarını arıyorlar. Bitcoin son dönemde belirsiz zamanlarda serveti güvence altına almak için nihai araç haline geldi.

Ek olarak birçok kişi Ethereum alanında gda etiri fırsatları arıyor gibi görünüyor. Haliyle, ETH blok zincirinde depolanmış yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde BTC var. Böylelikle BTC, dünyanın en iyi kripto para birimi olmasına rağmen, en yakın rakibinin alanında bir yuva bulmuş oldu.

Tarihi başarılar gözlemleniyor

Kripto analisti Rekt Capital geçtiğimiz günlerde şunları açıklamıştı:

Geçen haftanın kapanışı, Bitcoin’i daha yüksek direnç seviyelerini test etmeye açan önemli bir ilk teknik adımdı. Bitcoin, arka arkaya dört ay boyunca 10.300 – 10.800 dolarlık talep alanı içinde veya üzerinde kalmayı başardı: Bu 10.000 dolarlık psikolojik fiyat seviyesini daha da sağlamlaştıran tarihi bir başarı.

Kripto alanının oynaklığının önümüzdeki haftalarda dağılması pek olası görünmüyor ancak geçmişte Bitcoin’in durumu ve fiyatı üzerinde büyük bir etkiye sahip olan ABD başkanlık seçimine ne kadar yakın olduğumuzu düşünürsek bu durum değişebilir.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin