Her şeyi değiştirebilecek veri açığa çıktı! Bitcoin rekora mı koşuyor?
Her şeyi değiştirebilecek veri açığa çıktı! Bitcoin rekora mı koşuyor?

Bitcoin (BTC), kurumsal yatırımcının tercihi olarak kalmaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BTC yatırım ürünleri geçen hafta 269 milyon doları bulan sermaye girişi gördü. Dünyanın dört bir yanındaki kripto para varlık yönetimi firmaları, son birkaç hafta içinde Bitcoin yatırım ürünlerine rekor girişler gerçekleştirdi. Yönetim altındaki küresel BTC varlıklarının toplam değeri şu anda yaklaşık 53 milyar dolara ulaşmış durumda.

Bitcoin ürünleri, Ekim ayının son haftasında 269 milyon dolar değerinde kurumsal sermaye çekti. Genel olarak, dijital varlık yatırım ürünleri, söz konusu dönemde 288 milyon dolar değerinde giriş gördü. En son yükseliş rallisi sırasında yatırımcılar, özellikle Bitcoin olmak üzere kripto ile ilgili yatırım ürünlerine milyarlarca dolar aktardı.

CoinShares tarafından yayınlanan son dijital varlık fonu akışları raporu, Bitcoin’in büyük kurumsal yatırımlar için tercih edilen seçenek olmaya devam ettiğini vurguluyor. 2021’in ilk 10 ayında, BTC yatırım ürünleri 6,3 milyar dolar değerinde giriş gördü.

Coinshares raporunda özetle şunlardan bahsedildi:

Dijital varlık yatırım ürünleri, geçen hafta toplam 288 milyon dolar giriş gördü ve bu, toplam girişleri, 2020 toplamından %30 daha yüksek olan, 8,7 milyar ABD Doları rekor seviyeye getirdi. Toplam 269 milyon doları tutarındaki girişlerin çoğunluğunu Bitcoin pazarına girdi.

Geçen hafta Ekim ayı için toplam sermaye girişi 2 milyar civarındaydı. Ethereum, geçen hafta toplam 17 milyon dolar tutarındaki girişle 3 haftalık durgunluğunu bozdu ve yıl başından bugüne toplam 1 milyar dolar tutarında sermaye çekti. Genel olarak altcoinlerin geçen haftaki performansı, Ethereum’un pazar payının %32’ye yükselmesine neden oldu.”

Bitcoin piyasa hakimiyeti ve altcoinler

Piyasa değeri açısından Bitcoin, küresel kripto ekosisteminde baskın bir güç olmaya devam ediyor. BTC hakimiyeti, 2021 boyunca haftalık kripto para girişlerinde de belirginliğini korudu. Yönetim altındaki küresel kripto varlıklarının (AUM) toplam değeri geçen hafta 78.7 milyar doları aştı. Bitcoin, genel dijital AUM’un yaklaşık %70’ini oluşturuyor.

BTC dışında Solana, Cardano ve Polkadot gibi diğer dijital varlıklar geçtiğimiz hafta kurumsal yatırımcılar arasında popülerlik kazandı.

Coinshares’in raporunda şu ifadeler yer aldı:

Başta Solana, Cardano ve Polkadot olmak üzere diğer altcoinler, sırasıyla 15 milyon dolar, 5 milyon dolar ve 6,2 milyon dolar tutarında giriş gördü. Çok varlıklı yatırım ürünlerinde, şu anda 3 haftalık bir çıkış döneminde toplam 23 milyon dolar rekor bir çıkış gördü. CoinShares, yatırımcıların şu anda tek satırlı riski tercih ettiğine ve altcoin riskleri konusunda daha seçici olduklarına inanıyoruz.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin