Geniş analiz: Borsalara akan Bitcoin miktarı 10 günde iki katını aştı! Anlamı ne?
Geniş analiz: Borsalara akan Bitcoin miktarı 10 günde iki katını aştı! Anlamı ne?

Bitcoin (BTC) kaybedince daha çok kazandırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatının nisan başında 5.000 doların üstüne çıkması, herkesi bir boğa koşusunun geleceği konusunda oldukça iyimser hale getirdi. Ancak, kripto boğaları nefesini tutmamalı, çünkü bir numaralı para biriminin destansı çöküşten kurtulması onlarca yıl alabilir.

Diğer baloncuklara kıyasla Bitcoin

Business Insider’a göre, Bitcoin’i diğer baloncuklarla karşılaştıran UBS analisti Kevin Dennean, BTC’nin örneklerini takip edebileceği sonucuna vardı.

Ancak, bir engel var. Bitcoin uzun süreli bir iyileşmeden geçmek zorunda kalacak, bu nedenle yakın gelecekte başka bir boğanın gelmesi beklenemez. Analist, karşılaştırma için, Dow Jones Industrials’ın önceki zirvesine ulaşmasının 22 yıl sürdüğünü örnek olarak gösterdi ve şunları ekledi:

Zirve seviyelerini (Dow Jones Industrials için 22 yıla kadar) geri getirmenin diğer varlık balonlarında ne kadar sürdüğünü ve dipten toparlanmaya kadar yıllık geri dönüşün ne kadar yavaş olduğunu gördüğümüzde şaşırıyoruz.

Bununla birlikte, belirli bir kabarcığın, büyük bir patlamadan on yıllar sonra bile ATH’sini tekrar test edeceği garanti edilemiyor. Nikkei, Ekim 2017’de 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasına rağmen, 1989’da kaydedilen ATH’den yüzde 50 daha düşüktü.

 

Bitcoin kaybedince kazandırıyor

Kripto pazarının zirvesi sırasında, Bitcoin sık sık ters lale şemasıyla karşılaştırıldı, ancak bu ikisinin arasında ortak bir bağ yoktu. Bu nedenle, belirli bir desen uygulamak pek de mantıklı değil ve Bitcoin’in diğer baloncuklara benzer şekilde davranmasını beklemek çok zor.

Tarihsel olarak, muazzam fiyat çöküşleri aslında Bitcoin’e yarar sağladı. Bitcoin traderı, son zamanlarda BTC fiyatının her %70’in üzerinde bir düşüşten sonra, 5,1-16,89 kat arasına arttığını fark etti. Kripto boğaların bu sefer de benzer bir sonuç beklemesi için her türlü nedeni var.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin