8 yıllık Bitcoin balinası uyandı! 300 bin doları 150 milyon dolar yapmıştı…
8 yıllık Bitcoin balinası uyandı! 300 bin doları 150 milyon dolar yapmıştı…

Bitcoin balina adresleri önemli ölçüde yükseliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasası 2021 yılında ikinci baharını yaşıyor. Bitcoin önderliğinde yeni bir ralli başladı. Ekim ayı ile beraber yeni bir hareketlenme içine giren BTC, 60.000 dolar barajını geçti. Kurumsal ve bireysel yatırımcıların rağbet göstermesiyle iyice fiyatlandı. Bitcoin balina adresleri ise bu süre zarfında arttı.

Eylül ayından bu yana Bitcoin balina adresleri oldukça hareketli günler geçirdi. Santiment tarafından paylaşılan raporda 100 ile 1.000 BTC tutan adresler yaklaşık olarak yüzde 2 arttı. Bitcoin sahipleri, Eylül ayında düşüşü fırsat bilerek yeni eklemeler yaptı. Son olarak 40.000 dolara kadar geri çekilen Bitcoin, yeni bir alım fırsatı vermişti.

2021 yılının son boğa koşusunda Bitcoin sahipleri ciddi bir BTC toplama işlemine girdi. Kurumsal yatırımcılar her düzeltmeyi fırsat bilerek sepetlerine yeni BTC ekledi. Aynı zamanda Bitcoin balina adresleri sayı olarak da artış yaşadı.

Bitcoin adresleri son 5 haftada yükseldi

Veri paylaşımında bulunan Santiment platformu son 5 haftada Bitcoin balina adreslerindeki artışa dikkat çekti. 1 ayı aşkın sürede 100 ile 1.000 BTC arasında Bitcoin tutan kişi sayısında yüzde 1,9 artış yaşandığı belirtildi.

Uzun vadeli Bitcoin tutan yatırımcılar arzın neredeyse yüzde 80’ine sahip. Ekim ayı itibarıyla aktif Bitcoin balina adresleri günlük olarak 179.000’e ulaştı. Halen BTC sahipleri borsalardan soğuk cüzdanlara varlık taşımaya devam ediyor. Son olarak 1.700 BTC Coinbase borsasından taşındı. Coinbase üzerinden iki farklı işlemde 38 milyon dolar ve 32 milyon dolarlık BTC soğuk cüzdanlara aktarıldı.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin