Bitcoin için kritik sinyal açığa çıktı: Son görüldüğünde BTC dip yapmıştı!
Bitcoin için kritik sinyal açığa çıktı: Son görüldüğünde BTC dip yapmıştı!

Bitcoin, ayı piyasasına rağmen petrol, tahvil, altın, Nasdaq 100 ve S&P 500’den daha iyi performans göstererek öne çıkıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FED başkanı Janet Yellen, Bitcoin’i “son derece spekülatif bir varlık” olarak nitelendirdiği için, Bitcoin kuruluşundan bu yana çok fazla baskıya maruz kaldı. Bitcoin’in bir balondan başka bir şey olmadığını düşünen ve sonunda sıfıra düşeceği konusunda spekülasyon yapan kurumsal oyuncular vardı. Ancak, Bitcoin 2019’da geleneksel pazarlara göre daha iyi bir performans sergileyerek hakkındaki olumsuz görüşleri bir bir çürütüyor.

Bitcoin şüphecilere rağmen gelişimini sürdüyor

Daha önce, Warren Buffet Bitcoin’i “fare zehiri” olarak adlandırmıştı ve buna yatırım yapmayacağını söylemişti. Ancak, Bitcoin’in arkasındaki teknolojinin “önemli” olma potansiyeline sahip olduğunu belirterek ifadesini bir nebze yumuşattı. JP Morgan’ın CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’e “sahtekârlık” dedi ve bunu reddetti. Ancak birkaç ay sonra, JP Morgan, kripto topluluğundan çok fazla eleştiri alan JPM Coin adlı kendi kripto parasını geliştirdi.

Bitcoin’in fiyatı 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana yaklaşık yüzde 80 oranında düştü ve o zamandan beri de kripto pazarlarına bir ayı piyasası hâkim. Fiyatlar Aralık 2018 sonunda ise iki yılın en düşük seviyesine ulaşmıştı. 2019’un başından beri Bitcoin fiyat performansına baktığımızda yüzde 47 oranında artış kaydettiğini görüyoruz.

Bu, S&P500, altın, petrol, bono ve Tahviller gibi geleneksel pazardaki diğer varlıklar ile karşılaştırıldığında Bitcoin’in daha iyi performans gösterdiği anlamına geliyor.

Bu karşılaştırma ile ilgili bir twit atan kullanıcı 2019 getirilerini net bir şekilde ortaya koymuş:

Bitcoin savunucuları BTC’ye güveniyor

Warren Buffet, Bitcoin ile ilgili ilk yorumunu yaptıktan sonra, kripto topluluğundaki birkaç kişi buna karşı çıktı. Özellikle Anthony Pompliano, Buffet veya başkaları için açık bir iddia teklif etti. Bitcoin’in önümüzdeki 10 yıl boyunca S&P 500’den daha iyi performans göstereceğine dair 1 milyon dolar bahse girebileceğini söyleyen Pomp’a geleneksel pazarlardan kimse tarafından cevap veremedi.

Bitcoin’in boğa piyasası sırasında yükselişini göz önünde bulundurarak, yukarıda belirtilen geleneksel varlıkları geride bırakan Bitcoin’in devasa volatiliteye sahip spekülatif bir varlık olmasına rağmen, ayakta kaldığı görülüyor. Üstelik Bakkt, Bitcoin’in bir sonraki boğa piyasasını başlatacak bir “FOMO” oluşturacak kurumsal kimliklerden biri olarak görülüyor.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin