Bitcoin altın korelasyonu iyimser tablo gösteriyor mu?

Bitcoin altın korelasyonu iyimser tablo gösteriyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Altın halen güvenli liman konusunda yerini koruyor. Ancak bu kavram 2022 yılında biraz sekteye uğradı. Enflasyonist baskılar mal değerini daha paha biçilemez yaptı. Bu süre zarfında dijital varlıkların güvenli liman kavramı da beklenene karşılık veremedi. Ancak Bitcoin için bu geçerli olmayabilir.

En çok merak edilen Bitcoin altın korelasyonu analistlerin radarında kalmaya devam etti. Son olarak BoA uzmanları, Bitcoin altın arasındaki oluşan yapıya dikkat çekti. Hisse senetlerine göre performans iyi olduğu kanısı ortaya çıktı.

Bloomberg tarafından paylaşılan verilerde Eylül ayında yaşanan oynaklığa dikkat çekti. Bitcoin’in oynaklığı Haziran ayından bu yana ve yine Ekim ayının başından bu yana önemli ölçüde azaldı. Bu, her para biriminin oynaklığını kabaca eşit bir noktaya getirdi.

Bitcoin altın korelasyonu performansı ortaya çıkarıyor

Bitcoin, önceki çeyrekte en iyi performans gösteren varlıklardan biri oldu. Sadece hisse senetleri ve emtialar düşmeye devam ederken nispeten sabit kalmayı başarabildi. 

Eylül sonunda Sterlin çalkantılı bir oynaklık yaşadı. Bu da geleneksel para biriminin neredeyse ABD doları ile aynı pariteye gerilemesine neden oldu.

Bank of America tarafından yapılan araştırmaya göre, Bitcoin’in geleneksel pazarlarla değişen ilişkisi, yatırımcıların onu tekrar bir liman varlığı olarak düşünebileceğini ima ediyor.

Bloomberg, ilk olarak BoA dijital varlık stratejistleri Alkesh Shah ve Andrew Moss’a atıfta bulunarak, Bitcoin altın ile korelasyonunun Ağustos ortasından bu yana sıfırdan 0,5’e yükseldiğini gördü. Hisse senetleri S&P 500 0,69 ve Nasdaq 0,72’ye ulaştı.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin