Bitcoin 56.000 doları aşabilecek mi? Ünlü piyasa analisti net konuştu!
Bitcoin 56.000 doları aşabilecek mi? Ünlü piyasa analisti net konuştu!

Bitcoin 56.000 doları aşabilecek mi? Ünlü piyasa analisti net konuştu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bağımsız piyasa analisti Josh Rager, Bitcoin’in önümüzdeki seanslarda 56.000 dolara ulaşma potansiyeline sahip olduğunu öne sürdü. Peki Bitcoin için bu mümkün mü?

Bitcoin 56.000 doları nasıl geçebilir?

Blockroot.com kurucusu Salı günü yayınlanan bir tweet’te BTC/USD’nin iki nedenden dolayı yükselmeye devam edebileceğini söyledi. İlk olarak, ABD Başkanı Joe Biden’in Senato’daki 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin son onayı, devam eden Bitcoin rallisinin daha da büyümesine yardımcı olabilir. İkincisi, kripto para biriminin ABD borsasıyla pozitif korelasyonu, yükseliş eğilimini ateşleyebilir.

“Bazıları bunun daha büyük bir düzeltmenin başlangıcı olduğunu söylüyor. Elbette olabilir. Ama en azından fiyatın 56.000 doları yeniden test etmek için yükseldiğini görmek istiyorum. Ancak hisse senetlerinde 1,9 trilyon dolarlık bir teşvikle, şu anda Bitcoin’de düşüş benim için zor.”

Açıklamalar, Bitcoin’in geçen yılki performansından ipuçları alıyor. Mart 2020’den bu yana, Bitcoin ve Wall Street’teki tüm endeksler, Federal Rezerv sınırsız tahvil satın alma programına başladığında ve gösterge faiz oranlarını sıfıra yakın bir seviyeye indirdiğinden neredeyse birbiriyle senkronize bir şekilde yükseldi. Bu arada, ABD hükümeti toplamda 3,1 trilyon dolar değerinde iki teşvik tasarısı çıkardı.

Trader ve yatırımcılar, cazip ABD Hazinelerinin getirilerinin olmaması nedeniyle Bitcoin ve benzeri daha riskli varlıklara akın etti. Bu arada, büyük sermaye enjeksiyonu ABD dolarının satın alma gücünü düşürdü, ABD doları endeksi yüzde 12’den fazla düşerek tasarruf sahiplerine ve nakit bazlı bilançoları olan kurumlara zarar verdi.

ABD’nin ekonomi politikaları BTC’ye yarıyor

Mart 2021’e girerken katalizörler pek değişmedi. Fed, her ay 120 milyar dolarlık devlet borcu ve ipoteğe dayalı kurumsal menkul kıymet satın alıyor. Faiz oranları hala sıfıra yakın seyrediyor. Bu arada, 1,9 trilyon dolarlık yardımın onayı, ABD dolarının uzun vadede aşağıya doğru baskı yapmasıyla sonuçlanabilir.

Bitcoin, iki hafta sonra ilk kez Salı günü 54.000 doların üzerine çıktı. Kripto para biriminin yukarı yönlü hareketi, ABD borsasının toparlanma rallisi ile uyumlu hale geldi. Yatırımcılar, düşüşten sonra satın alma mantığıyla gerileyen teknoloji hisselerine geri adım attı ve Nasdaq Bileşik Endeksini yüzde 3,2 oranında yükseltti.

newbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin