Bitcoin büyük düzeltme görüyor - Şimdi girme zamanı mı?
Bitcoin büyük düzeltme görüyor - Şimdi girme zamanı mı?

Bitcoin 49.000 $ ‘da reddedildi – Ünlü analistler ne düşünüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yine hafif bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte, güçlü temelleri ve artan kurumsal ilgiyle, kripto para birimi bir sonraki ana direnç seviyesini 50.000 $ ‘dan kırmaya hazır görünüyor. Duygu, topluluk ve uzmanlar arasında her zamankinden daha güçlü.

İçerik hazırlanırken Bitcoin fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 49.000 $ ‘dan düştükten sonra 47.479 $’ da kaldı. Günlük grafikte BTC, % 5’lik bir artış gösterdi. Haftalık ve aylık grafikte BTC, 885 milyar $ ‘lık bir piyasa değeri ile sırasıyla % 29.1 ve% 40.1 kazançlar kaydetti. Bu rakam, tarihinde ilk kez 900 milyar dolara ulaştığ dün de yeni bir rekor kırdı.

Trader Michaël van de Poppe, Bitcoin fiyatı için günlük grafikte oluşan Fibonacci uzantısına (1.6) dayanarak yükseliş ve düşüş eğilimi gösterdi. Bu senaryoların ilkinde, Bitcoin kritik 43.000 $ seviyesinde destek bulur ve 50.000 $ ‘a yükselmek için bu seviyenin üzerinde kalması gerekir. Bundan sonra, BTC’nin fiyatı 63.000 $ ‘a çıkabilir, ancak van de Poppe “şu anda durumun bu olmadığını” açıkladı.

Düşüş senaryosunda, Bitcoin belirtilen kritik seviyeyi kaybeder ve 37.000 $ ‘a düşer. Sonuç olarak, tüm pazar büyük bir düzeltme yaşayabilir. BTC’nin fiyatı 30.000 $ ‘lık yüksek aralığa ulaşırsa, tüccar düşüşü satın almak için iyi bir fırsat görüyor. Her iki senaryoda da BTC orta vadede yükselişine devam ediyor. Tüccar, bu tahmini Bitcoin’in Halving’lerinden yaklaşık 1 yıl sonra tarihsel olarak nasıl performans gösterdiğine dayandırıyor.

Tüccar Josh Rager, Bitcoin’in şu anda bir konsolidasyon aşaması gördüğünü belirtti. Kripto para, 48.200 doların üzerine çıkmayı başarırsa, direnci 50.000 dolardan kırabilir. Rager’e göre bu, kripto para biriminin rallinin olası bir uzantısı için daha fazla kurumsal dikkat çekmesine izin verecek:

% 10’u çalıştırdıktan sonra Bitcoin, daha düşük zaman dilimlerinde burada bir konsolidasyon alıyor. Nihai hedef olan 50.000 $ ‘dan önce kırılacak seviye olarak 48.200 $’ ı izlemek. 50.000 $ ‘ın üzerindeki bir kapanış, kenarda bulunanlardan Bitcoin hakkında çok daha fazla dikkat ve dikkat çekecektir.

Bitcoin BTC

Öte yandan, trader Josh Olszewicz, Bitcoin’in iki yıllık MA çarpanı üst direncine yaklaşmaya yakın olduğunu belirtti. Bu 56.000 dolardır. Bu nedenle, tüccar, Bitcoin’in 2017’de olduğu gibi hareket edebileceğine, bu direnişi artırabileceğine, orta seviyede güçlenebileceğine ve rallisine devam edebileceğine inanıyor:

BTC, iki yıllık MA çarpanı üst direncine hızla yaklaşıyor, şu anda ideal olarak 56 bin dolar, 56 bin dolara yakın bir yere dokunuyoruz, biraz yavaşlıyoruz, orta hatta yeniden konsolide ediyoruz ve ardından direnci aşıyoruz.

Bitcoin grafiği

Glassnode firmasından gelen veriler, mevcut boğa döngüsünde bitcoin fiyatının ne kadar yükseleceğinin bir göstergesi olabilir. Firmaya göre, Bitcoin, termal sermaye metriğinin piyasa değeri şu anki seviyesindeyken, 2017 boğa piyasasında 30 günün biraz altında bir sürede % 135 arttı. Bitcoin’in fiyatı benzer bir yörüngeyi takip ederse, Bitcoin aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi yaklaşık 110.000 $ ‘a ulaşabilir.

Bitcoin BTC

Bitcoin temellerde rekor kırdı

Glassnode ayrıca, yükseliş tezini destekleyen kripto para için birkaç temelde ve zincir üzerindeki verilerde yeni zirveler kaydetti. Kârlı BTC adreslerinin sayısı 1 ayın en yüksek seviyesi olan % 99.429’a ulaştı. Ayrıca bakiyesi sıfır olmayan adres sayısı 34.885.225’e yükseldi.

https://twitter.com/glassnodealerts/status/1360170711051087879

Madencilik sektörü, 2 yılın en yüksek seviyesi olan 544 milyon dolarlık net akış hacmi ile iyi kazançlar elde ediyor. Glassnode, madencilerin bir saatte 4 milyon dolar kazandıklarını ve 3 yılın en yüksek seviyesine ulaşmak için 1 milyar dolardan fazla işlem hacmi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Belki de en boğa metriği, bir ayın en düşük seviyesi olan % 46.06’yı vuran “Son Aktif Bitcoin Arzı” dır. Analist Pentoshi’nin sonucuna göre, bu, piyasaya daha fazla kurum girdikçe BTC’nin arz sıkıntısı yaşayabileceği tezini güçlendiriyor:

Benim için en çılgınca şey, BTC’de düşüş eğilimi gösteren insanlar. Guggenheim, 500 milyon dolarlık BTC satın almak için başvuruda bulundu ve onaylanması aylar sürerken BTC’nin dışında kaldı. Biliyorsunuz 1500 şirket kapıyı çalıyor. Tedarikin azaldığını söyleyen zincir ölçütlerimiz var.

Bitcoin net transfer

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin