Bir sonraki Ethereum güncellemesi ile gas ücretleri azalabilir

Bir sonraki Ethereum güncellemesi ile gas ücretleri azalabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa en değerli ikinci varlığı Ethereum fee ücretlerinde herkes şikayetçi. Zorunlu olmadıkça yatırımcılar genellikle TRC-20 ağını kullanıyor. Ton ağındaki düşük ücretler kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Hatta bazı transferlerin ücretsiz olması yatırımcıları Tron ağına yöneltiyor. Ancak bir sonraki Ethereum güncellemesi ile ağ fiyatlarının düşeceği düşünülüyor.

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, yakın tarihte ağ üzerinde yer alan gas ücretleri hakkında açıklamada bulundu. Buterin, Ethereum için büyük dezavantaj olarak gördüğü fee ücretlerinin düşebileceği mesajını verdi. 

Kasım ayında Buterin, “calldata” işlemini azaltmayı amaçlayan EIP-4488’i öne sürmüştü. Bu, gas ücretlerinde kısa süreli bir soluklanma sağlayabilir. Teklifin birincil amacı, Ethereum’un genişleyen katman 2 ölçekleme çözümleri ekosistemindeki gaz ücretlerini azaltmaktır.  Ethereum güncellemesi ile yeni bir ücretlenmenin önü açılabilir.

Yeni ağ güncellemesiyle fee ücretleri azalabilecek mi?

Ethereum ağ fiyatlarıyla ilgili kafa karışıklığı devam ediyor. Ethereum geliştiricileri tarafından oluşturulan bir Tweet çağrısında maliyetlerin bayt başına 16’dan 3’e düşebileceği belirtildi. Teknik olarak EIP-4488 risklerini azaltmak adına blok başına getirilen üst sınır olarak söylendi.

Araştırmacı, “katman 1 veri kapasitesini doğrudan artırmıyor. Daha ziyade benzer bir maksimum kapasiteyi korurken, yürütme maliyetini veri maliyetiyle toplamalar lehine dengelediğini” belirtti. 2 Aralık Perşembe günü Vitalik Buterin, şu açıklamayı yapmıştı:

“Bütün mesele hızlı bir çözüm bulmak. Çünkü toplamaların hızlı olması gerekiyor. Bir toplama işleminin maliyetinin, Ethereum ana ağına geri gönderdikleri verilerin bir işlevidir.”

Öte yandan Ethereum güncellemesi için bir birleşme söz konusu olabilir. Yani Ethereum, Beacon Chain ile desteklenebilir. Bu 2022 yılının ilk yarısında gerçekleşebilir. BitInfoCharts’a göre Ethereum 1 katının ortalama maliyeti 37 dolar civarında.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin