Vitalik Buterin'in anketi nasıl sonuçlandı? Hangi kripto Ethereum rakibi olarak görülüyor?
Vitalik Buterin'in anketi nasıl sonuçlandı? Hangi kripto Ethereum rakibi olarak görülüyor?

Vitalik Buterin, Ethereum gaz ücretlerini düşürme planını açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, ağda yaygın olan artan Ethereum gaz ücretlerini sınırlamak için yeni bir EIP-4488 ağ yükseltmesini duyurdu.

Kripto milyarderi Vitalik Buterin, Ethereum ağındaki yükselen gaz fiyatlarını frenlemek için yeni bir kısa vadeli çözüm önerdi. Önerdiği çözüm, işlem çağrı verileri maliyetini azaltan ve aynı zamanda toplam işlem çağrı verilerini tek bir blokta sınırlayan yeni bir ağ yükseltmesini içeriyor.

Ethereum’daki artan gaz ücreti fiyatları, yatırımcıların bir kripto işlemi gerçekleştirmek için çok yüksek işlemsel gaz ücreti ödediği Ethereum ağını sürekli rahatsız etti. Gaz ücreti fiyatlarındaki patlayıcı artış, birçok kullanıcıyı diğer uygun maliyetli blok zincir ağlarına geçmeye ve birçok yatırımcıyı ağı süresiz olarak terk etmeye zorladı.

Yüksek Ethereum gaz ücretlerini sınırlayan hızlı bir düzeltme

Ağdaki artan Ethereum gaz ücretlerini kontrol etmek amacıyla Buterin, yükselen gaz ücreti fiyatlarını kısıtlamayı amaçlayan kısa vadeli bir ağ yükseltmesi EIP-4488 önerdi.

Ethereum Magicians forumunda yayınlanan bilgilere göre Buterin, işlem çağrı verisi maliyetini azaltarak ve toplam işlem çağrı verilerini tek bir blokla kısıtlayarak, Ethereum gaz fiyatlarının şimdilik azalmasını sağlayacak hızlı bir düzeltme çözümünü içeren bir plan ortaya koydu. Buterin:

“Çağrı verisi gaz maliyetini 16’dan 3’e düşürmek, maksimum blok boyutunu 10 milyon bayta yükseltecektir. Bu, Ethereum p2p [peer-to-peer] ağ katmanını benzeri görülmemiş düzeyde zorlamaya ve ağın bozulması riskine yol açar.” diye konuştu.

Ethereum Gaz Fiyatları Mart 2020'den Bu Yana En Düşük Seviyede - Paranfil

Ayrıca, yeni EIP-4488 ağ yükseltmesi, daha fazla güvenlik ekleyerek ve ağın iddia edilen “kırılma noktasına” ulaşmasını önleyerek ağ üzerindeki artan stresin azaltılmasına da yardımcı olacaktır. Teklif onaylandıktan sonra, madencilerin çağrı verileri limitine ulaştığı anda bloğa eklenirken bir işlemi duraklatmalarına izin verecek.

Ethereum geliştiricileri Buterin’in yükseltme planını eleştirdi

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin tarafından önerilen ve ağdaki Ethereum gaz ücretlerini dengelemeyi amaçlayan yeni çözüm, Ethereum geliştiricilerinden eleştiri aldı.

Geliştiriciler ayrıca, yeni ağ yükseltmesinin toplama işlemlerinin düşmesine neden olabileceğini ve kullanıcıların işlemlerde yürütme gazı eksikliğini geri ödemek için daha da yüksek bir toplam ücret ödemesine yol açabileceğini açıkladı.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin