Lüks gayrimenkul ve ürün satışı yapan şirketten Bitcoin atağı geldi!
Lüks gayrimenkul ve ürün satışı yapan şirketten Bitcoin atağı geldi!

Bir sonraki Bitcoin boğa koşusu ne zaman başlayacak? Yükselişi hangi tip yatırımcılar tetikleyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, son birkaç hafta içinde birden fazla ATH kaydetti. Bununla birlikte, 40.000 dolar eşiğini geçtikten sonra yükseliş ivmesi oldukça yavaşladı. Varlık hala bir boğa koşusunun ortasında, ancak çoğu kişi BTC’nin zirveye ulaşıp ulaşmadığı konusunda kararsız.

Bitcoin boğa döngüsünü anlamak

Mevcut rallide uzun vadeli BTC sahiplerinin önemi yadsınamaz. Hodling duyarlılığı 2020’nin ortalarından beri belirgindi ve borsalardan alınan BTC arzı son birkaç aydır artmaya devam etti.

Şimdi makro boğa döngüsü, zincir içi tedarikte bir düşüşün arz sıkışmasına yol açmasından sonra başlıyor. Yukarıdaki grafik agresif birikim tarafından başlatılan arz sıkışıklığını gösteriyor, ancak rallinin bir sonraki aşaması için kısa vadeli sahiplerin daha büyük bir rolü olabilir.

Tarihsel olarak, perakende yatırımcının ilgisi ancak BTC’nin fiyatının yükselmesinden veya piyasa duyarlılığının kaçınılmaz olarak olumlu hale gelmesinden sonra zirveye ulaştı. Mevcut arz sıkışıklığı böyle bir senaryoyu tetikledi ve kısa vadeli yatırımcılar iyi bir miktar biriktirdikten sonra, önemli bir piyasa faktörü haline geliyorlar.

Kısa vadeli BTC sahipleri muhtemelen mevcut piyasa fiyatına yaklaştığında Bitcoin biriktirdiğinden, BTC’nin değeri bir yükselişe veya düzeltmeye maruz kaldığında daha duyarlıdırlar.

Bu nedenle, piyasada fiyat yükselmeye devam ettiğinde kısa vadeli bir satış son derece yaygın hale geldi. %6,86’lık son çöküş mükemmel bir örnek.

2017’ye göre neredeyiz?

Mevcut makro döngüyü 2017 ile karşılaştırırsak, momentumun uzun vadeli sahiplerden kısa vadeli sahiplere kaydığı geçişin ortasındayız.

Kısa vadeli sahipler tarafından tutulan toplam arzın 2021’de önümüzdeki birkaç ay içinde artması bekleniyor ve bu da Bitcoin’in başka bir olası yükseliş rallisinde yükselmesine izin verecek.

Perakende yatırımcılar 2021’de nereden geldi?

Önceki yükseliş döngüsünde, fiyat artışı perakendeyi Bitcoin’e sürüklemişti, ancak bu sefer de destekçiler tarafından yönlendirildi. Elon Musk, kriptoda hızla önemli bir figür haline geldi ve geçtiğimiz haftalarda Dogecoin’i yükseltmeye başladı. Perde arkasında Musk’tan Tesla, kısa süre önce şirketin nakit rezervlerinden Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yaptı.

Birkaç gün sonra, ortalama günlük aktif kullanıcılar Şubat ayının ilk haftasında 2-3 milyondan 4-5 milyona sıçradı.

İkinci boğa dalgası Bitcoin için yakında başlayabilir ve perakende/kısa vadeli Bitcoin sahipleri yavaş yavaş alan üzerindeki etkilerini artırabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin