Rapor: Eylül ayının en büyük türev borsası belli oldu
Rapor: Eylül ayının en büyük türev borsası belli oldu

Bir ekonometri modeli Bitcoin için çılgın sinyaller veriyor! Artış kapıda mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017’de yaşanan kripto para patlamasından beri yatırımcılar Bitcoin için yeni zirvelerin ne zaman görüleceğini merak ediyorlar. Analistler bu sorunun cevabını verebilmek için yıllardır teknik göstergelerden faydalanıyorlar ve takipçileriyle tahminlerini paylaşıyorlar.

Son analizlere göre Bitcoin’i 20.000 dolarlık ralliye hazırlayan kilit bir gösterge bir kez daha ortaya çıktı.

Bitcoin şu anda blok ödülünün yarıya indirilmesine 25 gün olmasına rağmen üretim maliyetinin altında işlem görüyor. Bu eğilim en son 2016 yılında gerçekleşmişti ve ardından takip eden 18 ayda %2.700’den fazla artarak 20.000 dolara yükseldi.

Bu gösterge, Bitcoin için başka bir rallinin ufukta olduğunu ima eden tek sinyal değil.

Chainalysis’in verilerini kullanan başka bir trader, bazı BTC madencilerinin “son altı aydır sessizce para biriktirdiğini” paylaştı. Theta isimli yatırımcı, madencilerin bu alışkanlıklarını halving’e kadar sürdüreceklerini düşünüyor.

Ancak asıl çılgın olan şey, Bitcoin ile ilgili ortaya çıkan son model.

Ekonometri modeli Bitcoin için 100 bin dolar seviyesini işaret etti!

Hisse senedi-akış modeli olarak isimlendirilen bu ekonometri modeli, Bitcoin değerinin kıtlık seviyesinden ortaya çıktığını ve enflasyon oranının tersiyle açıklandığını ortaya koyuyor.

Bitcoin’in değerinin öncelikle enflasyon oranının tersi ile tanımlanan kıtlık seviyesinden türetildiğini gösteren bir ekonometri modeli olan hisse senedi-akış modeli.

R kare değeri yüzde 95 (son derece tutarlı) olacak şekilde test edilen model, Bitcoin’in halving sonrasında 55.000 ila 100.000 dolar arasında bir adil değere sahip olacağını öne sürüyor.

newsbtc

Bitcoin halving öncesinde bazı veriler alarm veriyor


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin