Binance CEO'su uyardı:
Binance CEO'su uyardı: "Birçok kişinin bilgileri sızdırıldı!"

Binance CEO’su uyardı: “Birçok kişinin bilgileri sızdırıldı!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, 1 milyardan fazla kişinin sızdırılmış kişisel bilgilerinin artık dark web’de satılık olduğuna dair bir uyarı yayınladı. CZ, sızdırılan bilgilerin isimler, ulusal kimlik, adres, polis ve tıbbi kayıtlar gibi ayrıntıları içerdiğini ve bir Asya ülkesinden olduğunu söyledi. CZ, Binance’in potansiyel olarak etkilenen kullanıcıları korumak için güvenlik doğrulamasını artırdığını belirtti.

Büyük veri sızıntısı

Bir çevrimiçi forumda anonim bir gönderide, ChinaDan adlı bir kişi veya grup, Şanghay Ulusal Polisi veri tabanının saldırıya uğradığını iddia etti. Hacker, CZ’nin belirttiği gibi, 1 milyar kişi hakkında 23 TeraByte değerinde bilgiye sahip olduğunu iddia etti. Hacker, şu anda 191.000 doların üzerinde bir değere sahip 10 Bitcoin’lik bir fiyat istedi. Birçoğuna göre, istenen fiyat değerine kıyasla oldukça düşük.

Şanghay Polisi veya Çin siber suç yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmamasına rağmen, hacker güvenilirlik kazanmak için bazı bilgileri açıkladı. Hacker, veri tabanından 750.000 dosya içeren üç farklı veri kümesini ortaya çıkardı. İlk set muhtemelen teslimat yerlerinin bir koleksiyonudur, ikincisi ise polis arama kayıtları gibi görünmektedir. Üçüncü veri seti ise adres, boy ve cinsiyet gibi bilgileri içeriyor.

CZ, satışa çıkarılan bilgilerden bahsetti

Binance CEO’su CZ, ismini vermek istemediği ancak Asya’da olduğunu belirttiği bir ülkede, 1 milyar kişinin kişisel bilgilerinin, devlet dairelerindeki bir güvenlik boşluğundan dolayı sızdırıldığını ve dark web’de satışa çıkarıldığını söyledi.

Bu yılın başlarında Binance, Ulusal Siber Adli Tıp ve Eğitim İttifakının bir parçası olan ilk kripto para birimi şirketi oldu. NCFTA, 2 milyar doların üzerinde kaybı önlediğini iddia ediyor. Daha önce Binance, kötü niyetli bir grup olan FancyCat’in kaldırılmasında önemli bir rol oynamıştı.

Binance CEO’su, ihlalden potansiyel olarak etkilenen tüm kullanıcıları korumak için güvenlik doğrulamalarını artırdıklarını açıkladı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin