Avustralya hükümeti, yenilikçi blok zinciri ekiplerine 6 milyon dolarlık hibe teklifinde bulundu
Avustralya hükümeti, yenilikçi blok zinciri ekiplerine 6 milyon dolarlık hibe teklifinde bulundu

Bank of America: “Blockchain piyasası 7 milyar dolara ulaşabilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bank of America, Blockchain piyasasının 7 milyar dolarlık bir pazar olabileceğini ve yeni teknolojinin Microsoft ve Amazon gibi devler için büyük bir destek sağladığını bildirdi.

BoA analisti Kash Rangan, CNBC’ye verdiği röportajda yeni teknolojinin dünyanın en büyük şirketleri için oldukça efektif olduğunu söyledi.

Rangan şöyle söyledi:

Amazon, Blockchain uygulamasıyla artan bulut hizmetleri talebinden yararlanacak ve gelişmiş tedarik zinciri takibi ise Amazon’un perakende operasyonlarını daha verimli hale getirecek.

Bank of America, Blockchain’in giderek büyüyeceğine inanıyor

Ancak Rangan, Blockchain için birçok potansiyel kullanım durumunun geniş çapta tanınmasına rağmen, “ürün ve hizmetlerin henüz tam üretilmediğini ve bunların üretimde kullanılmadığını” belirtti. Analist, Blockchain teknolojisinin gerçek dünya sermayesi üretme kapasitesini hala tam olarak kanıtlamadığını ileri sürdü.

Rangan, dağıtılmış defter teknolojisi inovasyonunun “hizmet olarak yazılım” (SaaS) modellerini “hizmet olarak Blockchain” (BaaS) olarak bir sonraki seviyeye taşıyabileceğini ekledi. Rangan, bununla ilgili olarak Microsoft’un popüler Blockchain tabanlı Azure platformunu örnek gösterdi.

BaaS on Azure, akıllı sözleşmeler ve diğer üçüncü taraf uygulamalar gibi hizmetler sunuyor. Azure artışları üzerinde Blockchain uygulamalarından faydalanılmalı.

Blockchain’den yararlanmaya hazır diğer şirketler arasında BoA, Oracle, IBM, Salesforce.com ve VMware’in yanı sıra Redfin, Zillow ve Lendingtree gibi gayrimenkul ve mortgage sektörlerinden önemli oyuncular da var.

Özellikle, BoA tarafından tanınan firmaların birçoğu Blockchain evrenine şimdiden büyük yatırım yaptılar.

IBM ve Alibaba Blockchain’e yöneliyor

Ağustos ayı sonlarında yayınlanan yeni veriler, IBM’in Çin e-ticaret devi Alibaba ile birlikte, yeni bir liste sıralamasında bugüne kadar açtıkları Blockchain ile ilgili patentlerin sayısında ciddi bir artış sağladıklarını ortaya koydu. Bu yaz teknoloji devi IBM, Avustralya hükümetiyle federal departmanlarda veri güvenliğini ve otomasyonunu iyileştirmek ve bu alanlarda Blockchain kullanmak için beş yıllık süreyle 740 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Microsoft, bunun bir parçası olarak, ilk olarak 2015 yılında Ethereum tabanlı Azure bulut bilişim platformunun lansmanını duyurdu ve ürün üzerinde geliştirmeye devam ediyor. Bu bahar Amazon Web Services’in (AWS) bulut platformu, kullanıcıların kendi Blockchain destekli merkezi olmayan uygulamaları (DApps) oluşturmalarını ve yönetmelerini sağlayan Ethereum ve Hyperledger Fabric için bir taslak oluşturdu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin