23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi
23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi

Bakkt vadelileri Bitcoin’i yeniden zirveye çıkarabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Intercontinental Exchange’in (ICE) kripto para birimi alım satım platformu Bakkt, Cuma günü yapılan açıklamada şirketin kurumsal dereceli saklama çözümü ve fiziksel Bitcoin vadeli sözleşmelerinin başlatılması için yasal onay aldığını açıkladı.

Şirketin bu ürünlerini 23 Eylül’de resmi olarak piyasaya sürmeye hazır olduğunu duyurması kripto para piyasalarını hayli etkiledi.

Beklendiği gibi, haberler genel olarak çoğu analist ve yorumcu tarafından oldukça pozitif karşılandı. Bakkt’ın sahneye girişinin kripto para taraftarları arasında neden coşku uyandırdığını öğrenelim.

Bakkt vadelileri neden farklı?

Bakkt’ın duyurusu Twitter’da da geniş etkiye sebep oldu. İlgi daha sonra azaldıysa da, Bakkt’ın sahneye girişinin neden bu kadar heyecan yarattığı herkesin ortak merak konusu haline geldi. Sonuçta, Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri sunan ilk şirket Bakkt değil.

Benzer teklifler halihazırda CME Group, Cboe Futures Exchange gibi rakiplerin menüsünde yer alıyor.

  • Önemli bir fark var: Tüm mevcut Bitcoin vadeli işlemleri tekliflerinin aksine, Bakkt fiziksel olarak teslim edilen tabirini kullanıyor.

Fiziksel olarak teslim edilen ne anlama geliyor?

Vadeli işlem sözleşmeleri iki kategoriye ayrılıyor: Nakit ödemeli ve fiziksel olarak teslim edilen sözleşmeler.

Nakit vadeli vadeli işlem sözleşmeleri teslim edilemez ve sözleşme süresi dolduktan sonra ilişkili nakit pozisyonları (borç/kredi) sözleşmeyi imzalayan taraflara devredilir.

Fiziksel bir teslimatla, temel varlık, sözleşmenin bitiminde fiziksel olarak alıcıya teslim edilir. 

Başka bir deyişle, Bakkt tarafından sunulan herhangi bir Bitcoin vadeli sözleşmesi, fiat eşdeğeri değil, gerçek Bitcoin alımını gerektirecek. Birçok analiste göre Bakkt’ın teklifi Bitcoin’i yeni seviyelere çekmek için bir katalizör olacak.

Analistler ne diyor?

Geniş bir topluluğa hitap eden finansal analist Joseph Young‘a göre, Bakkt’ın önümüzdeki lansmanı kısa vadeli bir ayı eğilimi olasılığını tersine çevirdi.

Twitter’daki en ünlü kripto para analistleri, Bakkt’ın fiziksel vadelilerinin BTC fiyatına olumlu etki yapacağı konusunda aynı paydada buluştu.

Scott Melker: “Çoğumuz bu boğa koşusunun farklı olduğunu söyledi. Çünkü bu koşu, perakende ilgisi veya fomo olmadan gerçekleşti. Fiyat medya ilgisi olmadan 3 bin 200’den 14 bine yükseldi. Hipotezimiz bunun kurumsal bir yatırım sonucu olduğuydu. Bence bu hipotez doğruydu.”

Rhythm Trader: Öteki Bitcoin vadelilerinden farklı olarak Bakkt’ın vadelileri, Bitcoin’e ayarlanmış durumda. Bitcoin fiyatına eşdeğer bir miktar değil, gerçek Bitcoin ödenecek. Sonuç ise Bitcoin için daha iyi fiyat keşfi ve likidite.

Bakkt’ın arkasında ICE var

Ayrıca Bakkt‘ın, adına düzenlenmiş 12 borsa ve pazar yeri bulunan, dünyanın en tanınmış finans kurumlarından biri olan Intercontinental Exchange‘in bir iştiraki olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle marka değeri, düzenleme yetersizliği nedeniyle kripto para birimine yatırım yapmakta tereddüt eden yatırımcıları da çekecektir.

Bunun da ötesinde Bakkt, kripto para birimi ticareti yasağı olan ülkelerde yatırımcılara varlık sınıfı ile rahat etmek için ek bir yol sağlayacak.

beincrypto

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin