Bu ülkede Bitcoin fiyatı 2 bin dolarlık bir primle ticaret yapıyor
Bu ülkede Bitcoin fiyatı 2 bin dolarlık bir primle ticaret yapıyor

Arjantin’in Bitcoin tutkusu ayrı bir ralli başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Arjantin pezosu bir gecede %45’ten fazla düştü ve ilk başkanlık seçiminin sonuçları popülist ikilisi Fernandez’in Aralık 2019’da iktidara döneceğini gösterdikten sonra Bitcoin (BTC) ülkede 12.300 dolardan işlem görmeye başladı. LocalBitcoins’den sağlanan yatırımcı verilerine göre, Arjantin’deki kripto para yatırımcıları BTC’lerini 11.350 ila 12.800 dolar arasında satıyorlar.

Arjantin’de politik ve mali kriz sonrası Bitcoin dalgalanıyor

Mauricio Macri ve partisi ülkenin önümüzdeki dört yılını belirleyecek çok önemli bir birincil seçimi kaybetti. Mauricio Macri, mevcut başkanın rakiplerinin sadece %3’ünün gerisinde kaldığını gösteren anketlere rağmen kaybetti. Yerel otoriteler tarafından yayınlanan sonuçlar, bankaların Cuma günkü seçimden önce piyasa dolar başına yaklaşık 45 dolara kapandığında bankaların ABD dolarına karşı döviz kurunu değiştirmelerine ve 65 dolara yükseltmesine neden oldu. Bu, yaklaşık %45’lik bir fiyat artışı temsil eder.

Bu yıl Ekim ayında yapılan genel seçimleri kazanma şansına rağmen, sonuçların değiştirilmesi imkansız görünüyor. Ülkedeki Merkez Bankası da faiz oranlarını %74’e yükseltirken, farklı Arjantinli şirketler pazarda %60’ın üzerine düştü. Bu, ülkenin 2001 yılında yaşadığı krizden bu yana Arjantin hisse senetleri için en kötü günlerden biriydi. Birkaç gün önce, bir ekonomik kriz veya finansal belirsizlik sırasında Bitcoin’in nasıl güvenli bir liman varlığı haline geldiğini bildirdik. Dijital varlık aynı zamanda siyasi veya finansal bir kriz olduğunda da yüksek talep gören bir varlık olan altın ile birlikte işlem görüyor.

Bitcoin, Arjantin’de 2.200 doların üzerinde bir primle işlem yapıyor

LocalBitcoins’e göre, ülkedeki kullanıcılar CoinMarketCap’ın rapor ettiği fiyatlar ile 2.200 doların üzerinde bir prim olan 12.800 dolar değeriyle en popüler dijital varlıklarını satıyorlar. Arjantin’de Bitcoin spekülatif bir varlık olarak kullanılmasına rağmen, bugün işler tamamen farklı bir şekilde ortaya çıktı. Yatırımcılar ve vatandaşlar, para birimlerinin tarihin en düşük seviyelerinden birine düştüğünü fark eder etmez Bitcoin’e döndü.

Mauricio Macri, daha önce seçmen satın almak için hizmet fiyatlarını düşük tutmak adına kullanılan ancak Arjantin’in 2016’da %8 açık vermesine neden olan kamu harcamalarında acı verici indirimler uyguladı. Bu yıl, mali açığın %0’a ulaşması bekleniyor. Alberto Fernández ve Cristina Fernández’in 2001’den beri yoksulluk içinde yaşayan nüfusun büyük bir kısmından destek almak için sermaye kontrolleri ve diğer popülist önlemleri uygulaması bekleniyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin