ABD'nin 300 yıllık köklü kurumundan dikkat çeken kripto para hamlesi!
ABD'nin 300 yıllık köklü kurumundan dikkat çeken kripto para hamlesi!

Araştırma: Amerikalı yatırımcıların yüzde kaçı Bitcoin’i tercih ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın önde gelen dijital varlık yöneticisi Grayscale Investments tarafından yapılan bir anket, ABD’li yatırımcıların Bitcoin ile giderek daha fazla ilgilendiğini gösteriyor. Çalışma, 2020’de ABD’li yatırımcıların yüzde 55’inin, BTC ile etkileşime geçtiğini gösteriyor. Bu sayı geçen yıla göre yüzde 19’luk bir büyüme anlamına geliyor.

Bitcoin trader’ı sayısı geçen yıl yüzde 50 arttı

Genel Bitcoin trader’ı sayısı geçen yıl 21 milyondan önemli bir artışla 32 milyona çıktı. Katılımcıların neredeyse yarısı, dijital para birimlerinin on yılın sonunda ana akım statüsüne ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

Çalışma, yüksek lisans derecesine sahip bireylerin yatırım yapacağının tahmin edildiğini ve kadınlardan iki kat fazla erkek yatırımcının bulunduğunu gösteriyor.

Bitcoin yatırımcılarının en büyük kısmı 25-34 yaşları arasında. Yüzde 30’u kripto paraya yatırım yapmayı düşünüyor, 55-64 yaşındakiler arasında ise önde gelen kripto para birimi istenmiyor. Daha yaşlı katılımcılar Bitcoin’i “takip edilemeyecek kadar tehlikeli” buluyor.

Koronavirüs kripto paraların büyümesini hızlandırdı

Koronavirüs salgını, artan artışın arkasındaki itici güç olarak belirlendi ve katılımcıların yüzde 63’ünü ticarete yöneltti.

Bitcoin’in ABD’deki yasal konumu, her eyaletin kendi yasalarını dayatması nedeniyle farklılık gösteriyor.

Konfederasyon düzeyinde Bitcoin ile ilgilenen iki kuruluş ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CTFC). SEC, Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını iddia ederken, 2015’te CTFC Bitcoin’i altın gibi bir emtia olarak gördüğünü belirtiyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin