Flaş gelişme: Apple’dan kripto para hamlesi geldi! Sırada Google ve Samsung var
Flaş gelişme: Apple’dan kripto para hamlesi geldi! Sırada Google ve Samsung var

Apple, Bitcoin alırsa ne olur? İşte müthiş kazan-kazan senaryosu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük halka açık şirketi olan Apple’ın, ABD’de kripto para birimlerini geri dönüşü olmayan bir noktaya yükseltmek için son derece iyi bir konumda olduğu iddia edildi. Dünyanın en büyük küresel yatırım bankası RBC Capital Markets, konuyla ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Apple kripto paralara çok şey katabilir

Apple’ın birinci sınıf şifreli yazılımı, kapalı ve güvenli bir ortamda anında ticaret hizmetleri sağlayarak, lisanslama ve KYC gibi değişen düzenleyici gereklilikler nedeniyle kripto varlıklarını edinme sorununu çözebilir.

Ayrıca nakit parayı Bitcoin’e dönüştürmenin işlem maliyetini azaltmak için bir bankacılık hizmeti ve bir Bitcoin cüzdanı veya Bitcoin ölçekleme ağı (yıldırım) kullanarak açık bir sistem geliştirmeyi de seçebilir.

Müşteri tabanını iyi kullanarak ABD’yi zirveye taşıyabilir

Sadık müşteri tabanı için halihazırda bir ödeme cüzdanı sağlayan Apple, kripto işine girerek 40 milyar dolardan fazla para kazanabilir ve ABD’yi kripto para birimi teknolojisinde dünya lideri yapabilir.

“Örneğin, firma 5 milyar dolarlık Bitcoin satın alırsa (20-25 günlük nakit akışı), firmanın tüm projeyi ilk etapta tam olarak bulması için dayanak varlığın fiyatının %10 artması gerekecektir. “

RBC analisti Mitch Steve, bir trader hizmeti ve mobil ödeme platformu olan Square’in, yaklaşık 30 milyonluk bir müşteri tabanından BTC’de her çeyrekte yaklaşık 1,6 milyar dolar gelir elde ettiğini söyledi.

Apple’ın piyasa değeri de fırlayabilir

Square, Ekim 2020’de 50 milyon dolarlık BTC yatırımı duyurdu ve kullanıcıların popüler mobil ödeme sistemi CashApp’ı kullanarak Bitcoin satın almalarına izin verdi.

“Apple’ın yükleme tabanı 1,5 milyar ve yalnızca 200 milyon kullanıcının işlem yapacağını varsaysak bile, bu Square’den 6,66 kat daha büyük. Bu nedenle, potansiyel gelir fırsatı yılda 40 milyar doları aşacaktır.”

Rapor, Apple’ın bilançosuna Bitcoin ekleyerek yaklaşık 500 milyon dolara mal olacak bir Apple kripto cüzdanı ve borsa hizmeti geliştirme operasyonunun tamamını kolayca finanse edebileceğini öne sürüyor.

“Bu, bizim görüşümüze göre sağlam bir değer önerisidir. Çünkü işletme, firmadaki diğer projeleri likidite etmeden finanse edilecektir.”

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin