AnubisDAO için toplanan 60 milyon dolar, gizemli bir şekilde kayboldu!
AnubisDAO için toplanan 60 milyon dolar, gizemli bir şekilde kayboldu!

AnubisDAO için toplanan 60 milyon dolar, gizemli bir şekilde kayboldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Perşembe günü başlatılan bir DeFi projesi AnubisDAO, token satışı sırasında bir gecede 60 milyon dolar topladı. Ancak toplanan fonlar kaybolmuş gibi görünüyor. Henüz kimsenin fonların nerede olduğundan haberi yok.

Cuma günü, yatırımcılar fonlarının kaybolduğuna dair şok edici haberle karşı karşıya kaldı. AnubisDAO’nun likidite havuzundan o sırada 60 milyon dolar değerinde olan yaklaşık 13.556,36 ETH çekildi.

AnubisDAO projesi, hazinesindeki varlıklar tarafından desteklenen kripto para olanbir OlympusDAO’nun bir çatalı olarak tanıtıldı. Tokenin teması ise Mısır ölüm tanrısı Anubis’e dayanıyor. Bu tema aynı zamanda diğer şaka temalı paralara da benziyor.

Anubis kendisini merkezi olmayan DAO olarak tanımlamasına rağmen, projenin detayları belirsizdi. Resmi bir web sitesi olmamasına rağmen, yatırımcılar hâlâ 60 milyon dolar değerinde ETH’yi yatırdı.

Token satışı Perşembe günü, yatırımcıların projeye ETH koyması ve karşılığında Anubis tokenleri (ANKH) almasıyla başladı. Tokenin satışının 24 saat sürmesi beklenirken sadece 20 saat sürdü. Sebebi ise bilinmeyen bir varlık tarafından likidite havuzunun kaldırılmasıydı. Token satışında toplanan 60 milyon dolarlık ETH daha sonra farklı bir adrese gönderildi.

Yatırımcılar, her şeyin ne kadar çabuk gerçekleştiği konusunda hâlâ şaşkınlık yaşıyor. Projeye yatırım yapan ve yaklaşık 470.000 dolar kaybeden Brian Nguyen, talihsiz olay hakkında CNBC’ye açıklama yaptı.

Yatırım yapmadan önce projeyi detaylı olarak araştırmadığını itiraf etti. AnubisDAO ile ilgilendiğini çünkü son zamanlarda popülaritesi artan Dogecoin ve Shiba Inu gibi şaka paralara benzetildiğini belirtti. Satışın popüler müzayede platformu Copper Launch’ta olması da onu yatırım yapmaya teşvik etti. Ayrıca, tanınan bir kripto fenomeni, Twitter’da 0xSisyphus  projeyi desteklemişti.

Yatırımcılar paralarını kaybetmekten bahsetmeye başladıktan kısa bir süre sonra, Copper Launch’ın tehlikeye girdiğini düşündü. Buna karşılık olarak Copper Launch, Anubis ekibi yönetici anahtarlarını tehlikeye atmış gibi görünmediğini söyledi.

Konuyla ilgili bir sürü yorum yapıldı. Bazıları bunun bir “halı çekme” olduğundan şüpheleniyor. Halı çekme, yatırımcı fonlarını çalmak amacıyla bir projenin oluşturulduğu yaygın bir kripto dolandırıcılığı türüdür. Diğerleri, bilgisayar korsanlarının kripto kimlik bilgilerini çalmak için kimlik saldırısı olabildiğini düşünüyor.

Total DeFi Cap on TradingView.com
Toplam DeFi sınırı.

Bir Twitter kullanıcısı, yaşanan fon kaybının  bir kimlik saldırısı olabileceğini söylüyor. Kripto yatırımcısı 0xSisyphus gibi davranan birinden gelen bir e-postanın ekran görüntüsünü paylaştı. Ancak 0xSisyphus, bunu reddettiğinden ve Cuma günü 0xSisyphus’un “hesabın adaşı açıkça tehlikeye atıldığını” tweetlediğinden, kaybedilen fonlar veya alıcı cüzdanın sahibini tanımlayabilen herkese 1.000 ETH ödül teklif etti. Bir Twitter kullanıcısı cüzdan adresini Beerus adlı başka bir kullanıcıya kadar takip etti. Dakikalar sonra Beerus hesabı ise silindi.

https://twitter.com/loldefi/status/1454064508276727810

0xSisyphus daha sonra olayın bir oltalama saldırısı değil, bunun yerine halı çekme olduğundan emin olduklarını söyledi. Ayrıca Birleşik Krallık ve ABD’deki yetkililerle de çalıştıklarını söylüyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin