GPU kanal satışlarının düşük olmasından dolayı GPU'ların ortalama satış fiyatı da düştü
GPU kanal satışlarının düşük olmasından dolayı GPU'ların ortalama satış fiyatı da düştü

AMD: “Üçüncü çeyrekte Blockchain ile ilgili GPU satışları ihmal edilebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Grafik kartı (GPU) üreticisi Advanced Micro Devices (AMD), 24 Ekim’de yayınlanan üç aylık mali sonuç raporunda, üçüncü çeyrekte Blockchain ile ilgili GPU satışlarının ihmal edilebilir olduğunu ortaya koyuyor.

GPU kanal satışlarının düşük olmasından dolayı GPU’ların ortalama satış fiyatı da düştü

ABD merkezli  grafik kartı üreticisi AMD, 2018 üçüncü çeyrek mali raporunda, rakamın yıllık bazda yüzde 4 artarak 1,65 milyar dolara yükseldiğini, ancak rakamın 1,7 milyar dolarlık tahminlerin altında kaldığını belirtiyor. Düşüş, son çeyrekden bu yana şirketin Computing and Graphic iş segmentindeki genel düşük grafik gelirine bağlanıyor.

Yine de, AMD’nin Bilgi İşlem ve Grafik segmenti geliri, temel olarak Ryzen masaüstü ve mobil ürünlerin güçlü satışları nedeniyle yıllık %12 artışla 938 milyon dolar seviyesine ulaştı. Blockchain ile ilgili GPU satışları üçüncü çeyrekte önemli değildi. Çünkü GPU kanal satışlarının düşük olmasından dolayı GPU’ların ortalama satış fiyatı da düştü.

AMD’nin üçüncü çeyrekte Blockchain ile ilgili GPU satışları tahminlerinin altında kaldı

AMD CEO’su Lisa Su, daha önce AMD’nin iş dünyasında Blockchain teknolojisinin kısa vadeli bir öneme sahip olduğunu söyledi. Ancak teknolojinin önemini kabul etti ve “tüm bu eşler arası işlemlerin, merkezi olmayan bir ağ tarafından yapabileceği fikrinin, Blockchain’in iyi bir teknoloji” olduğunu gösterdiğini vurguladı.

2018’in ilk çeyreğinde Su, şirketinde beklenenden daha iyi bir büyüme kaydetti. AMD raporuna göre, 2018’in dördüncü çeyreği için AMD, gelirinin yıllık bazda yaklaşık %8 artarak yaklaşık 1,45 milyar dolar olacağını öngörüyor. 2017’nin dördüncü çeyreğinde ise gelirlerinin 1,34 milyar dolar olduğu bildiriyor. Düzeltilmiş kazanç marjının, Ryzen, EPYC ve datacenter GPU işlemci satışlarının büyümesi nedeniyle yüzde 41 civarında artması bekleniyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin