featured

Altcoin’lerin lideri Ether beklenen barajı geçti: Yatırımcılar piyasadan şimdi umutlu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ağustos ayının ikinci haftasını artık yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Yarın itibarıyla haftalık kapanış gelecek ve bu haftayı tamamlayacağız. Bitcoin önderliğinde kripto varlıklar canlı kalabildi. Ancak en büyük neden Ether’de bağlı…

Altcoin’lere öncülük ede Ethereum, 2.000 doları aştı. ETH’nin yaptığı hareketlerle çıkış yakalayan altcoin piyasası, önemli bir eşine doğru ilerliyor. 

ETH/USD 3 Aylık Grafik

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH), son 24 saatte %5 daha artarak Mayıs 2022’den bu yana ilk kez 2.000$ seviyelerine ulaştı. 3 aylık grafikte bile neredeyse eski seviyelerini tuttu. Ether 3 aylık grafik baz alındığında sadece yüzde 1’lik bir kayıpta bulunuyor.

Öte yandan son 1 ayda müthiş çıkış yakalayan piyasanın en değerli ikinci varlığı yüzde 82’den fazla yükseliş kaydetti. Bin dolar ve altında alım yapanlar şu an 2x kazancı gördü.

Ether beklentilerin üzerinde kalıyor

Ethereum fiyatı Temmuz ayının başından beri sert bir şekilde yükseliyor ve son 40 gün içinde neredeyse %100 değer kazandı. Son fiyat rallisi, önümüzdeki ay gerçekleşecek olan birleştirme nedeniyle yükselişini gösteriyor.

ETH eğer istikrarını koruyabilirse ralli Merge olayına kadar sürebilir. Glassnode’dan gelen veriler, tarihte ilk kez ETH Seçenekleri faizinin BTC faizini aştığını gösteriyor. Glassnode tarafından yapılan açıklamada;

“Tarihte ilk kez, 6,6 milyar dolarlık ETH Opsiyon Açık Faizi, 4,8 milyar dolarlık BTC Açık Faizini aştı. Bu, yatırımcıların Merge’nin Eylül ayı ortasında planladığı çağrı seçenekleriyle büyük stake yapmasının bir sonucu gibi görünüyor.”

Ethereum yatırımcıları dikkatli olması gerekiyor mu?

Türev piyasasından gelen veriler, yatırımcıların birleştirmeden sonra bir fiyat düşüşü beklediklerini gösteriyor. Glassnode analistlerine göre bu, ‘sat’ türünde bir olaya dönüşebilir.

Eylül çağrı seçenekleri şu anda Deribit verilerinin 2.200 dolara kadar bir ralliye işaret etmesiyle satım seçeneklerini gölgede bırakıyor. Ancak, planlanan güncellemeden bir ay sonra, yani 15-16 Eylül, arama seçeneklerine olan talep önemli ölçüde düşebilir. 

ETH/USD Günlük Grafik
ETH/USD Günlük Grafik

Ethereum kaç dolar?

Şu an ETH/USD paritesi 2.011 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içinde en düşük 1.860 doları gördü. Hacim tarafında ise 19 milyar dolar para girişi var. Piyasa değeri 2 bin doları görmesiyle birlikte 250 milyar dolara yaklaştı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin