featured

ETH Merge, Ethereum Classic’in bir sonraki rallisi için kritik bir rol oynuyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2016 Ethereum [ETH] bölünmesinin bir sonucu olan Ethereum Classic [ETC], en büyük altcoin ile teması henüz koparmış gibi görünmüyor. ETH, Goerli test ağını tamamladıktan sadece birkaç saat sonra, ETC başka bir yüksek seviyeye çıktı.

Temmuz ayında, ETH Goerli’den önceki test ağı aşamasını geçtikten sonra ETC üç ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Merge, sonraki ETC rallisinde belirleyici bir faktör haline gelmiş gibi görünüyor.

Bu yazının yazıldığı sırada Ethereum Classic 142,44 dolar civarında işlem görüyor. ETC, son 24 saatte %10,24 oranında bir yükseliş kaydetti. Bu seviye, altcoin’in mart ayından beri ulaştığı en yüksek değer oldu.

Ethereum Classic’i neler bekliyor?

Mevcut Ethereum Classic fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 134,84 dolardan çok uzak görünse de, piyasa değerindeki ilk iki kripto para birimine karşı da kazanç sağladı.

CoinMarketCap verilerine göre ETC, Bitcoin’e göre %12,07’lik bir artış kaydetti. Ek olarak, ETH karşısında da %9,30 oranında değer kazandı.

Bu son ralli, ETC için öngörülen yükseliş hissinin tesadüf olmadığını kanıtlayabilir. Artışa rağmen, sosyal hâkimiyet nispeten tarafsız kaldığı için Ethereum Classic fazla dikkat çekmedi. Bununla birlikte, Santiment’e göre hacim neredeyse %100’lük bir artış yaşadı.

Ethereum Classic grafik

Unutulmaya giden kısa yol

Bu gelişme, 11 ve 12 Ağustos arasında kripto piyasasındaki bazı büyük tasfiyelerden de sorumluydu. CoinGlass’a göre ETC, bu yazının yazıldığı sırada en fazla tasfiyeye sahip dördüncü sıradaki kripto para birimi.

Beklendiği gibi, bu tasfiyelerin kurbanlarının çoğu ETC short işlemleriydi.  Türev analitik platformlarından elde edilen veriler, bu dönemde toplam 9,28 milyon dolarlık tasfiye olduğunu ortaya çıkardı. Veriler Binance, FTX, Bybit, Bitfinex, OKEx, CoinEX ve Huobi’den gerçekleşen tasfiyeleri içeriyordu.

Aynı dönemde likidasyon 4,51 milyon dolardan çok uzakta olduğu için, long pozisyonlar için durum o kadar da kötü değildi. Bu olaylarla birlikte, yatırımcılar Merge ve ötesini öngörerek net bir yükseliş hareketi beklemeli mi?

İşte cevap

Ethereum Classic’in dört saatlik grafiğine göre, yatırımcıların ETC’ye olan güvenin arttığı söylenebilir.  Destek olarak CMF, alıcı kontrolünde bir artışa işaret ediyor ve değer neredeyse 0,10’da.

Ayrıca şu anda EMA, altcoin’i sürekli bir yükseliş hareketi için konumlandırdı.

20 günlük EMA (mavi), 50 EMA’nın (turuncu) üzerine çıkmayı başardı. Bu da yükseliş momentumunun sürdürülebileceğine dair başka bir işarettir.

Dört saatlik grafik, 200 EMA (camgöbeği) seviyesinin düşüş eğilimine işaret etmesiyle ETC’nin uzun vadede hafif bir düşüş yaşayabileceğini gösteriyor.

Bununla birlikte, 200 EMA seviyesi 50 EMA’ya yakındı. Bu da yatırımcıların Merge finaline yaklaşırken Ethereum Classic fiyatında bir artış bekleyebilecekleri anlamına geliyor.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin