8 Ekim EOS fiyat analizi: Beklenen seviyeler ve önemli noktalar
8 Ekim EOS fiyat analizi: Beklenen seviyeler ve önemli noktalar

Altcoin fiyat analizi: ETH, XRP, BCH, LTC, EOS, BNB

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarında gerileyen sermaye miktarına bağlı olarak önemli altcoinlerin hemen hemen hepsinde de bir düzeltme söz konusu. Tek istisnanın ise bu dönem piyasa ile ters bir korelâsyon gösteren BNB coinde olduğunu gözlemliyoruz. Buna göre önemli altcoinlerin 25 Nisan fiyat analizi aşağıdaki gibi şekillendi.

Ethereum fiyat analizi

Ethereum 3 gündür düşüş eğiliminde devam ediyor. Dün de yüzde 2,5 oranında değer kaybeden en büyük altcoin, günü 164,78 dolar seviyesinde kapattı. ETH/USD paritesinin bugünde düşüş eğilimine devam ettiğini görüyoruz. ETH için bugünkü önemli seviyeler, sırasıyla 162 dolar, 160 dolar ve 156 dolar olarak tespit edildi. Özellikle 156 doların altında bir günlük kapanış fiyat düşüşünü hızlandırabilir.

Toparlanma için ilk gösterge seviyesi ise 166 dolar olarak tespit edildi. 166 doların üzerinde bir günlük kapanış meydana gelirse, Ethereum’un yeniden 170 doları test etmesini bekleyebiliriz.

Önemli teknik göstergelere baktığımızda; MACD, Stokastik RSI ve RSI’nın ortak olarak düşüşün devamı yönünde sinyal verdiğini görüyoruz.

XRP fiyat analizi

XRP, dün hızlı düşen altcoinler arasındaydı. Dünkü kayıp yüzde 5’in üzerinde gerçekleşti. Düşüşün özellikle 100 günlük hareketli ortalamanın (0,3216 dolar) aşağı yönlü kırılması ile hızlanması dikkat çekiyor.

XRP için gün içi önemli seviyelere değinecek olursak;  0,3069 dolar seviyesinin yukarı yönde kritik bir direnç oluşturduğu görülürken 0,2976, 0,2918 ve 0,2826 dolar civarları gün içi önemli destek seviyelerini oluşturuyor.

XRP için teknik göstergelerden henüz toparlanma yönlü bir sinyal alamıyoruz.

Bitcoin Cash fiyat analizi

BCH, son gündür düşüş eğiliminde olmasına karşın bugün düşükte olsa pozitifte devam ediyor. Dün yüzde 3’ün üzerinde bir düşüş gören BCH, günü 276,88 dolardan kapattı.

Bugünkü işlemlerde bu seviyenin üzerinde yükselme mücadelesi veren BCH için gün içi önemli seviyeler; yukarı hamlelerde 280 dolar ve 288 dolar olarak tespit edilirken düşüşün devamı halinde 272 dolar ve 267 dolar önemli hale gelecek.

Benzer olarak BCH için teknik göstergelerde düşüş eğilimli sinyaller üretmeye devam ediyor.

Litecoin fiyat analizi

Litecoin’in düşüş eğilimi ise yaklaşık 1 haftadır devam ediyor. Bir haftalık süre zarfından yüzde 5’in biraz üzerinde değer kaybeden LTC/USD paritesi, dün en düşük 69,43 dolar seviyesini gördükten sonra günü 73,72 dolar seviyesinde kapattı.

LTC bugünkü işlemlerde düşük hacimli olarak devam ederken henüz bir toparlanma belirtisi göstermiyor. Litecoin için günlük önemli seviyelere baktığımızda ise,  73,30 seviyesinin yukarı yönlü hareket için önemli olduğu görülürken düşüş eğiliminden kurtulması için 75,90 doların üzerinde (4 saatlik- 100 mumluk hareketli ort.) bir günlük kapanış görülmesi gerekir. Aşağı yönlü senaryo da ise destek seviyeleri sırasıyla; 71,8 dolar, 70,9 ve 69,42 dolar olarak tespit edildi.

EOS fiyat analizi

EOS’da önemli bir düzeltme sürecinde olan altcoinlerden. Dün, yaklaşık yüzde 6,5 gibi önemli bir kayıp ile 4,56 doları görmesi akabinde günü 4,77 dolardan kapattı.

Bugün ise düşüşüne devam eden EOS, günlük pivot seviyesi olan 4.80 dolar seviyelerine tutunamayarak öğle saatlerinde ilk destek seviyesi olarak tespit ettiğimiz 4.67 dolara tutunma çabası gösteriyordu. Düşüşün derinleşeceğine dair görünümün devam ettiği EOS/USD paritesinin sonraki önemli destek seviyeleri ise 4,54 ve 4,34 dolar olarak tespit edildi.

Binance Coin fiyat analizi

Önemli kripto paralar arasında güne pozitifte başlayan tek coin olan BNB, dün günü yüzde 2,28 oranında pozitifte kapatmıştı. Öğle saatlerinde ise BNB coinin piyasaya ayak uyduran işlemlere maruz kaldığını görüyoruz.

BNB geçen hafta hem dolar hem de BTC karşısında tüm zamanlarının en yüksek değerini gördükten sonra bir düzeltme hareketine girdi. Fakat bu düzeltmenin dünkü yükseliş ile sonlandığına dair bazı sinyaller bulunuyor.

Binance Coin’in sağlıklı bir yükseliş gösterdiğini önceki analizlerimizde belirtmiştik. Fibonacci düzeltme seviyelerine uygun dalgalı hareketler gösteren BNB’nin dün 20,87 dolardan dönmesi aynı zamanda 18-20 Nisan dip ve tepe seviyelerine göre hesapladığımız Fibonacci düzeltme seviyelerine göre Fib 0,786 oranına denk geldiği görülüyor.

Bu noktadan hızlı bir sıçramanın olması geçmiş verilere göre altcoinin düşüşünü sonlandırma ihtimali oldukça yüksek. Şimdi ise toparlanmanın devamı için yaklaşık 23,5 dolar ilk direnç seviyesi olarak tespit edilirken 24 doların üzerinde bir günlük kapanış önem arz ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin