Almanya Maliye Bakanı’ndan kripto para birimlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalar!
Almanya Maliye Bakanı’ndan kripto para birimlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalar!

Almanya Maliye Bakanı kriptonun şu anda geleneksel para birimleri yerine geçebileceğinden şüphe duyuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

18 Eylül’de yayınlanan habere göre Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, kripto para birimlerinin şu anda geleneksel fiat para birimlerinin yerini alabileceğinden şüphe duyuyor.

Scholz, Münster’deki Almanya-Hollanda Ordu Kolordusu’nda düzenlenen vatandaş diyaloğunda şunları söyledi:

 Bugün kripto paranın bir para modeli olup olmadığı konusunda şüphe duyarım.

Scholz, kripto paralarını 17’nci yüzyılda Hollanda’daki lale ateş balonuna benzetti. Böyle bir lale enflasyonu olması tehlikesi çok yüksektir dedi.

Scholz, kripto para birimlerinin kitlesel uygulanmasına yönelik gerekli bilişim süreçlerinin işe yaramayacak kadar pahalı ve enerji gerektirdiğini belirtti. Ancak 20 ile 30 yıl için geleceğe dair konuşmak istemediğini de söyledi.

Almanya Maliye Bakanı kripto paranın yakından izlenmesini istiyor

Scholz’a göre, kripto para birimleri de teröristlerin finansmanı, kara para aklama ve diğer suç faaliyetlerinde kullanılabilecekleri için düzenleyiciler tarafından yakından izlenmelidir.

Scholz şunları ekledi:

… bugün zaten ekonomik olarak büyük bir öneme sahip olduklarına inanmıyoruz.

Avrupa yasa koyucuları, kripto para konusundaki endişelerini ve dijital varlıklarla ilgili sorunların potansiyel çözümlerini tartışmak için son birkaç hafta içinde çeşitli sıklıklar ile buluştu.

Avrupa Parlamentosu üyeleri kısa süre önce yasal düzenlemeleri tartıştı

4 Eylül’de, Avrupa Parlamentosu üyeleri, sermayeyi yükseltmek için çok ilginç ve gelecek vaat eden bir araç olsalar da, birçok Avrupalı yasa koyucunun görüşüne göre daha fazla denetleyici gözetime ihtiyaç duyan Initial Coin Offerings (ICOs) ile ilgili düzenlemeleri tartıştılar.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis Viyana’daki Ekonomi ve Mali İşler Konseyi’nin yakın tarihli toplantısında, kriptanın daha fazla düzenlemeye ihtiyacı olduğunu iddia etti. Dombrovsksis, kriptonun Avrupa’da kalıcı olduğuna dikkat çekti. Avrupa Birliği’nin (E.U.) kripto varlık sınıflandırması ve düzenleyici haritalamanın geliştirilmesine odaklanacağını vurguladı.

Söz konusu toplantıdan önce, Belçikalı düşünce kuruluşu Bruegel tarafından bir rapor hazırlandı. Raporda, Avrupalı düzenleyicileri Avrupa Birliği düzeyinde kripto para birimleri üzerinde çeşitli düzenlemeler yapmaya çağrıldı. Rapor, yönetmeliklerin ulusal kurumlara bırakılmasının yanı sıra kripto işletmeleri için düzenleyici arbitraj olanağı olduğunu belirtiyor.

 

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin