Al Hilal Bank Blockchain tabanlı ilk sukuk işlemini gerçekleştirdi
Al Hilal Bank Blockchain tabanlı ilk sukuk işlemini gerçekleştirdi

Al Hilal Bank Blockchain tabanlı ilk sukuk işlemini gerçekleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters’ın 26 Kasım tarihli haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi merkezli Al Hilal Bank, “dünyanın ilk sukuk işlemini” Blockchain teknolojisiyle tamamladığını duyurdu.

“Sharia compliant” olarak da bilinen yasal bir araç olan Sukuk, yatırımcıların İslam hukukuna zarar vermeden getiri elde etmelerini sağlıyor.

Reuters, Al Hilal Bank’ın dağıtılmış defter teknolojisini (DLT) “ikincil piyasada 500 milyon dolarlık beş yıllık sukukun küçük bir bölümünü satmak” için kullandığını belirtti:

Al Hilal Bank pazara yeni bir yaklaşım getirmek istiyor

Al Hilal Bank, sukuk pazarını Blockchain’i kucaklayarak ve altyapısına entegre ederek dönüştürebilmek için yenilikçi İslami sukukun önünü açıyor.

Reuters, Dubai’de ofisleri bulunan İsviçre merkezli fintech şirketi Jibrel Network’ün bu işlemde yer aldığını da ekliyor.

Bu ayın başlarında, Xtel AG adlı bir İsviçre kuruluşu, şirketin Ethereum tabanlı stablecoin’i için Şeriat İnceleme Bürosu’ndan (SRB) İslami mali sertifika almıştı.

Bu yaz, Şeriat İnceleme Bürosu, dağıtımı yapılan ödemeler için açık kaynak kodlu bir platform olan Stellar’a, teknolojilerini İslami finans kurumlarına yerleştirmek için rehberlik etti. Stellar, 18 Temmuz tarihinde yazdığı şeriata uygunluk sertifikasyonu için ilk dağıtılmış defter protokolü olduğunu iddia etti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin