airdrop

Airdrop nedir? Ne işe yarar? Airdrop’tan nasıl yararlanabiliriz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İnsanlara ücretsiz token sunan Airdrop, kripto para piyasasını dikkatli bir biçimde takip eden her bireyin yararlanabileceği bir kampanyadır. Bu kampanya ile piyasaya yeni sürülecek olan kripto para birimlerinden belli bir miktar kadarı, insanlara ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Gökyüzünden bir miktar kripto para birimi avucunuzun içine düşse, bu durum hoşunuza gitmez miydi? Evet bu durum kripto para piyasasında kesinlikle mümkün, hem de ücretsiz olarak. Bitcoin’in son yıllardaki yükselişinin ardından, tüm dünyada kripto para çılgınlığı başladı. Yeni oluşturulacak ve piyasaya sürülecek para birimlerinin henüz çıkmadan önce reklamını yapmak ve tanıtmak amacıyla potansiyel müşterilere bedava olarak dağıtılmasını hedefleyen Airdrop kampanyaları, bana kalırsa büyük bir dikkatle takip edilmelidir. Çünkü yakından bir örnek verecek olursak, Bitcoin White (BTW) piyasaya sürülmeden önce ücretsiz bir biçimde dağıtılmıştı ve şimdi de ciddi anlamda bir yükseliş kazandı. Bu da bedavaya token alan tüm müşterilere adeta havadan para kazandırmış oldu. Keza Airdrop’un kelime anlamı da “Havadan düşen” demek…

Airdrop kampanyalarının amacı nedir?

Airdrop’lar bir grubun kendi kripto para birimini çıkarması ve ardından insanlara kayıt olma şartı karşılığında bedava pay vermesidir. Airdrop kampanyalarındaki temel amaç, yeni çıkacak olan kripto para birimlerini duyurabilmek ve potansiyel müşteriler edinmektir. Bu şekilde insanlar direkt olarak hedefe odaklandırılmış olur ve basit bir biçimde tanıtım işlemleri tamamlanır. Öte yandan bu tip adımlar, kripto para piyasasını ciddi anlamda canlandırmış da oluyor.

Airdrop’a nasıl katılabiliriz?

Airdrop’lara katılabilmek için öncelikle forumlar, web siteleri ve sosyal medya üzerinden sıkı bir takip yapmak gerekmektedir. Bu tip platformlarda genellikle kampanyalar sık sık bildirilir. Her kripto para biriminin kendine özel Airdrop katılım şartları bulunmaktadır. Bu şartlar genellikle kayıt, retweet, paylaşım gibi işlemlerden oluşur.

“Bu kampanyalara katıldıktan sonra elde edilen tokenlar ile kazanç sağlayabilir miyiz?” sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. Şayet size hediye edilen kripto para birimi bir exchange sitesine eklenmişse, bunları direkt olarak Bitcoin ya da Ethereum gibi para birimlerine çevirmeniz mümkün olmaktadır. İsterseniz de ileride değerlenmesi ihtimalini de düşünerek saklayabilirsiniz. Airdrop’lar üzerinden gelen kripto para birimleri bazen hiçbir şekilde değerlenmezken, bazen de katılımcılara ciddi anlamda kazanç sağlamaktadır. Bu biraz şans işidir diyebiliriz. Yani her Airdrop’tan gelir elde etmeniz mümkün olmamaktadır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin