Tether, 2023 yılında teminatlı kredi vermeyi bırakacak…

ABD’li yargıçtan stablecoin Tether’e sert ültimatom!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Salı günü, New York yargıcı Tether ve Bitfinex’e USDT stablecoin’in desteğini gösteren belgeler sunmaları için emir verdi.

Tether (USDT) ve kripto para borsası Bitfinex ABD’li yargıç ile karşı karşıya geldi. Aslında bu karşılaşma bir süredir oluyordu. Sadece biraz araya zaman girmişti. 

Bir grup yatırımcının stablecoin ihraççısı Tether Limited ve kardeş kripto borsası Bitfinex’e karşı açtığı üç yıllık toplu dava halen sürüyor. Dava, iki firmanın kripto piyasalarını manipüle etmek için USDT stabilcoini kullandığını ve USDT’nin desteğini yanlış beyan ettiğini iddia etti. Tether ve Bitfinex ise bu iddiaları reddediyor.

Tether ve Bitfinex’ten hangi belgeler istendi?

Tether, USDT’nin üretim taleplerini desteklenmesiyle ilgili olarak “genel defterler, bilançolar, gelir tabloları, nakit akış tabloları ve kar ve zarar tabloları sunmalıdır. Teklif ve kripto emtia işlemleri gibi belgeleri istedi.

Diğer sabit paraların alım satım veya transferlerinin kayıtlarını, alım satımların zaman çizelgesi hakkındaki verileri ve ayrıca Bitfinex, Bittrex ve kripto borsalarında sahip olduğu hesaplarla ilgili her türlü ayrıntıyı ABD’li yargıç ile paylaşmak zorunda.

Hakim ise verdiği kararın arkasında. Hatta aldığı kararı şu şekilde gerekçelendirdi:

“USDT’nin ABD doları ile desteklenmesini değerlendirmek. Davacıların temel iddialarından birine gidiyor gibi. Davalılarının desteksiz USDT kullanarak kripto emtia işlemleri yaptığı ve bu işlemlerin piyasayı şişirmek için stratejik olarak zamanlanmış olduğu düşünülüyor.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin