ABD enflasyon verilerinin ardından kripto piyasasında son durum nasıl?
ABD enflasyon verilerinin ardından kripto piyasasında son durum nasıl?

ABD enflasyon verilerinin ardından kripto piyasasında son durum nasıl?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD enflasyon rakamları, Temmuz ayında enflasyonun %8,5’e gerilemesiyle kripto piyasasına çok ihtiyaç duyulan bir destek sağladı.

Anahtar noktalar

  • Salı günü düşüş eğiliminde olan kripto piyasası, Binance Coin’in (BNB) kırmızıya doğru ilk ona girmesiyle bugünün sabah seansına sıçradı.
  • Temmuz ayı için ABD enflasyon rakamlarına odaklanan yatırımcılar, ilk on ve daha geniş piyasayı tersine çevirdi.
  • Yatırımcılar, ABD’deki enflasyonist baskıların yumuşamasıyla Temmuz rakamlarına keskin bir toparlanma ile yanıt verdi.

Toplam kripto piyasası değeri 1.053 milyar dolara kadar geriledi. Sabah boyunca, kripto piyasası, çok önemli ABD enflasyon rakamları öncesinde düşük seviyelerden toparlandı.

Yatırımcının Fed’in para politikası konusundaki endişesi, ABD TÜFE verilerine daha fazla ilgi gösterilmesine neden oldu. Geçen hafta, ABD tarım dışı maaş bordroları ve ISM İmalat Dışı PMI, pazarın Eylül ayında 75 baz puanlık faiz artışı fiyatlanmasına neden oldu. Enflasyonda keskin bir artış, Fed’i daha şahin bir hamle yapmaya zorlayabilir ve bu da daha riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturabilir.

Piyasa değerine göre ilk on arasında, Binance Coin (BNB) %2,25 kayıpla düşüşe öncülük etti. Polkadot (DOT), Ripple (XRP) ve Bitcoin (BTC) de kırmızıdayken, Ethereum (ETH) ve Cardano (ADA) kazançlar kaydetti.

ABD enflasyonu beklentinin altında

Temmuz raporuna göre ABD‘de yıllık enflasyon oranı %9,1’den %8,5’e geriledi. Ekonomistler %8,7’lik bir oran tahmin ediyordu. Enerji fiyatları Temmuz’da aylık %4,6 azalırken, yıllık %32,9 arttı. Barınma endeksi ise Temmuz’da aylık %0,5 azalırken, gıda fiyatları aylık %1,1 artış gösterdi. Benzin endeksi %7,7 düşerek gıda ve barınak endekslerindeki artışları dengeledi.

Kripto piyasası, ABD TÜFE verilerine nasıl tepki veriyor?

Daha yumuşak ABD enflasyon rakamlarına yatırımcı tepkisi hemen belli oldu. TÜFE raporunun yayınlanmasından sonraki dakikalarda, kripto toplam piyasa değeri 1.070 milyar dolardan 1.102 milyar dolara yükseldi.

Bugünkü enflasyon rakamlarıyla birlikte Fed’in faiz artırımıyla ilgili beklentiler 50 baz puanda yoğunlaşmaya başladı. Fed’in Eylül FOMC toplantısından önce yeni bir rakam belirlemesi ile biraz temkinli olmak gerekirken, ham petrol fiyatlarındaki son düşüş daha yumuşak bir enflasyon görünümünü destekliyor.

İlk on kriptoya bakıldığında, yatırımcıların tepkisiyle yeşilde işlem görüyor. Yazım sırasında, ETH %4,68 artışla yükselişe öncülük ediyor. Solana, Bitcoin ve ADA sırasıyla %2,91, %2,36 ve %3,31 kazanç kaydetti. BNB ve DOT da sırasıyla %0,46 ve %0,47’lik mütevazı kazançlarla yeşil renkteydi.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin