FED’in faiz oranı, enflasyon ve sonrasındaki kripto paraların görünümü…

ABD enflasyon sonucu: Bitcoin aşağı, ABD dolar endeksi yukarı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika, haftanın son iş gününde enflasyon verilerini açıkladı. Piyasalar biraz iyi giderken açıklanan veriler yine yönün aşağıya dönmesine neden oldu. Enflasyonun yüksek çıkması, en çok ABD dolar endeksine yaradı. Bitcoin ve türevleri düşerken, DXY yükselişe geçti.

Hisse senetleri için çok kırmızı bir gün oldu. Çünkü İşgücü İstatistikleri Bürosu tarafından henüz yayınlanan verilere göre, enflasyon Mayıs ayı için %1 veya mevsimsellikten arındırılmış bazda yüzde 8,6’ya yükseldi. Beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi hisse senetleri ve kripto varlıkları anında etkiledi.

Ancak enflasyondaki bu yükselişin sadece petrol ve gaz kaynaklı olduğu görülüyor. Geçen ay bir düşüş gördüler. Mayıs ayında bir başka önemli artış daha oldu. Bazı ürünler düşük kalırken enerjiye bağlı ürünlerde ciddi bir enflasyon farkı ortaya çıktı.

ABD dolar endeksi enflasyonu fiyatladı

Enflasyonun yüksek çıkması doları bir kez daha güçlü duruşunu gösterdi. Anında tepki veren ABD dolar endeksi, 103’lü seviyeleri geçit.

Öte yandan enflasyon kalemi için gaz ve petrol yine önemli oldu. Nisan’da eksi %5 ve %6 seviyelerindeydi, şimdi ise %4,5 ve %4,1 arttı. Her ikisi de, petrol 120 doları geçerek neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarken geldi.

ABD’de ilk çeyrekte daraldı. Ancak bu on yıl öncesine atıfta bulunmak gibi. Çünkü Fed şimdiye kadar bunu tamamen unutmuş durumda. Avrupa’da ise büyüme hala tarihi seviyelerde. Çünkü ECB farklı bir yaklaşım benimsedi ve bunu yaparak bize çok güzel bir AB testi verdi.

Avrupa ve Amerika’da enflasyon aynı seviyelerde. Fed oranları artırdı, Avrupa henüz artırmadı. Fed tahvil piyasasından çekilmeye bile başladı. ECB henüz yapmadı, gelecek ay yapacak.

Avrupa ve Amerika farklı bir politika izliyor. Bu da Euro ve doların savaşını gösteriyor. Enflasyonun yükselmesi ABD dolar endeksini çıkarsa da Euro bölgesinin halen eli kuvvetli gibi. Diğer taraftan Bitcoin ve türevleri tüm bu sürecin içinde sıkışmış durumda.

trustnodes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin