Bitcoin balinası yatırımcıları uyardı:
Bitcoin balinası yatırımcıları uyardı: "Halving yanılgısına düşmeyin!"

Şok iddia: Bitcoin halving’den önce 2 bin 800 dolara düşebilir!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in şu anki noktadan nereye gideceğini tahmin etmek hayli zor. Son birkaç gün 6 bin doların üstüne çıkmasıyla nispeten olumlu bir gidişat sergileyen BTC, mevcut politik belirsizlik göz önüne alındığında halen öngörülemez bir geleceğe sahip.

Koronavirüs pandemisinin getirdiği panik hissi ve belirsizliğin yanı sıra Bitcoin, mayıs ayında halving geçirecek. Bugüne kadar görülen halving’lerde BTC ciddi bir fiyat artışı görmüştü. Ancak mevcut manzarada halving’in BTC’yi nasıl etkileyebileceği bilinemiyor. Halving’in daha önce BTC fiyatını artırmasındaki en temel sebep, söz konusu olayın kripto para birimini daha nadir ve daha değerli bir hale getirmesiydi.

Ancak aynı sonucun tekrarlanıp tekrarlanamayacağı belli değil, özellikle de Bitcoin belki de tarihinin en savunmasız dönemindeyken. Henüz 10 bin dolar barajını aşmasından pek zaman geçmemişken ciddi bir düşüş yaşayan Bitcoin’in kendini tamamen iyileştirmeden önce uzun bir yolu var.

Halving daha fazla düşüşle sonuçlanabilir mi? Bitcoin, son birkaç haftadır takip ettiği mevcut çizgiyi devam ettirecek mi? Bu senaryoyu ünlü analist Tone Vays yorumladı.

Tone Vays: “Halving’e kısa bir süre kala bile Bitcoin sert düşebilir.”

Tone, iki ay içinde gerçekleşmesi beklenen halving öncesinde BTC’nin ciddi bir düşüş yaşayacağına inanıyor. Öyle ki tahmin ettiği seviye 2 bin 800 dolar.

Halving’den önce bir fiyat düşüşü bekliyorum. Halving’e birkaç hafta kala bile bu düşüş görülebilir.

Halving’in mevcut beklentileri karşılayamamasının nedenlerinden biri, madencilerin halihazırda çok ihtiyaç duyulan fonları kaçırması. Bitcoin fiyatı düşmeye devam ettiği sürece, yeni Bitcoin bloklarının madencilik ödülleri önemli ölçüde azaltılacak, yani madenciler makinelerini çalışır durumda tutarak büyük miktarda para kaybedecekler. Etkinlik gerçekleşmeden önce birçok madencilik tesisinin kapandığını da görebiliriz.

Blockchain analiz platformu Glass Node konuyla ilgili bir tweet paylaştı:

Azalan BTC fiyatı nedeniyle, birçok madencinin faaliyetlerine devam etmesi artık kârsız. 7 Mart’taki zirvesinden bu yana, Bitcoin’in hash rate’inin 7DMA’sı yaklaşık yüzde 16 düştü ve fiyat 5 bin dolara düştükten sonra hash gücü de hızla kayboldu.

livebitcoinnews

Blockstream CEO’sundan çarpıcı Bitcoin tahmini: “Bir gecede 20 bini görebiliriz!”

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir