Bakan Varank’tan kripto paralarla ilgili yeni açıklama
Bakan Varank’tan kripto paralarla ilgili yeni açıklama

Araştırmalar fiyat düşüşüne rağmen Türkiye’de Bitcoin popülaritesinin devam ettiğini gösteriyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Slate’in 10 Aralık 2018’de yaptığı haberde, Türkiye’nin kripto para işlemlerinde Ekim 2018’den bu yana yüzde 37’lik bir artış olduğunu kaydedildi. Ve bu durum ülkenin yıllık enflasyonundaki son düşüşe rağmen ” BTC popülaritesi etkilenmedi ” şeklinde yorumlanıyor.

Enflasyon insanları kripto paralara mı yönlendiriyor?

Financial Times gazetesine göre, ekonomistleri ve analistleri şaşırtan bir olaylar olarak, Türkiye’deki enflasyon bir önceki ayın yüzde 25’inden fazla bir zirveye çıktıktan sonra Kasım 2018’de düştü.

ABD, Türkiye’nin çelik ve alüminyum ithalatına karşı vergi tarifeleri koyduğunu açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından, Türk lirası sadece 10 Ağustos’ta değerinin beşte birinden fazla değer kaybetti. Ulusal para birimi, değerinin bir kısmını geri kazanmayı başarırken, Eylül 2018’de 15 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon ülke için önemli bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Financial Times gazetesinde, Goldman Sachs analistleri, yıllık tüketici fiyat enflasyonu oranının 2019’un ilk çeyreğinde yüzde 27’ye yaklaşacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Goldman, Bununla birlikte “üreticilerin artan maliyet baskısı, işlenmemiş gıda enflasyonundaki sürekli artış ve ücret enflasyonunda geriye dönük endekslemenin artmasıyla ilgili riskler artmakta” ​​yorumunu yaptı.

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nden finans profesörü Vedat Akgiray, Slate’e, Türkiye’deki finans kuruluşlarına duyulan güvenin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu ve ülkenin vatandaşlarını alternatif – güvencesiz bir merkezi olmayan para birimi aramaya çağırdığını söyledi.

Türk Halkı, Ayı Piyasasına Rağmen Bitcoin’de İstikrar Buluyor

Yaz boyunca Türkiye’yi sarsan mali kriz, TL’nin dolar karşısında tüm zamanların en yüksek seviyesi 7,2 liraya kadar çıkmasına neden olmuştu.

Bununla birlikte, finansal istikrarsızlık ve belirsizlik, ülkenin genç ve teknolojik açıdan bilgili nüfusunu farklı finansal varlıklara doğru itti. Ve bu da kripto paraların popülaritesinde, özellikle de Bitcoin’de görülmemiş bir artışa yol açtı. Slate’e göre, 26 Mart 2018 ve 6 Nisan 2018 tarihleri ​​arasında yapılan ING/Ipsos çalışması, ankete katılan Türklerin yüzde 18’inin kripto paraya sahip olduğunu belirledi. Ayrıca Avrupalıların yalnızca yüzde 9’unun dijital para bulundurduğunu tespit etti.

Bitcoin fiyatı düşerken BTC popülaritesi artış gösterdi

Ağustos 2018’de Twentify adında bir Türk araştırma firması da yaşanan krizin azalmasından hemen sonra bir anket yaptı. Ankete katılanların yüzde 20’sinin Bitcoin alıp sattıkları tespit edildi. BTC popülaritesi artışını daha da ilginç yapan şey ise coinin aynı ay içerisinde yüzde 10’luk bir düşüş yaşadığı gerçeği.

Bu fenomen, kripto paranın en büyük isimlerinden bazıları tarafından bile not edildi. 13 Ağustos 2018’de Bitcoin.org’un ismini vermeyen bir ortağı, Bitcoin’in değer kaybına uğrayan fiat para birimlerinin yerini alarak dünyayı ele geçireceğini iddia etti. Ve Türkiye’den siteye gelen ziyaretçilerin sayısında büyük bir artış olduğunu twitledi.

Cornell Üniversitesi’nde Kripto Para Girişimi ve Akıllı Sözleşmeleri yapan bir bilgisayar bilimi profesörü olan Emin Gün Sirer, Slate’e dijital paraların Türkiye’deki gençlere çok çekici geldiğini söyledi. Ülkenin Avrupa’daki nüfusuyla karşılaştırıldığında nispeten genç nüfusu, yeni teknolojilerin esnek bir şekilde benimsenmesi ve yüksek kâr marjlı finansal planlara yönelik kültürel bir eğilim, onu ​​Bitcoin için verimli bir zemin haline getiriyor.

btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir